Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 5 jul 2019

4 manieren om de kunst aan de muur tot een hoger niveau te tillen

Een paar spijkers in de muur, kunst eraan hangen, en klaar. Zo makkelijk kan het zijn om een huis in te richten, toch? Dat is inderdaad waar, maar je kunt ook nét even iets meer moeite doen om de kunst aan de muur tot een hoger niveau te tillen. Zo maak je je huis helemaal af (en is iedereen jaloers op jouw interieur skills).

1. Houd rekening met proporties en verhoudingen

Ooit gehoord van de gulden snede? Dit heeft alles te maken met de juiste proporties en verhoudingen. Deze richtlijnen kan je ook aanhouden voor de kunst aan de muur. Ook de regel van derden is hiervan afgeleid, waarmee je meer balans in je interieur creëert.

Hetzelfde geldt voor de grootte van je kunstwerken. Een klein schilderij op een grote muur kan helemaal wegvallen, terwijl een groot schilderij op een kleinere muur juist weer veel te aanwezig kan zijn. Onderschat de proporties van jouw kunstwerken niet.

2. Werk vanuit het midden

Hang je meerdere kunstwerken aan de muur? Of dit nou gaat op een gallery wall of een rijtje schilderijen, het is altijd een aanrader om vanuit het midden te werken.

Als je aan de zijkant van je muur begint met items ophangen en je aan de andere zijkant toch niet helemaal lekker uitkomt, dan kan je weer opnieuw beginnen. En nope, daar houden we niet van.

3. Mix verschillende stijlen met elkaar

Hangt alle kunst aan de muur, maar vind je het nogal saai overkomen? Dat kan komen doordat alles té goed bij elkaar past. Als je bijvoorbeeld alleen zwart/wit posters aan de muur hebt hangen met een zwarte lijst, kan het heel verfrissend zijn om hier één borduurring, wandkleed of gekleurde afbeelding tussen te hangen. Dit maakt de hele muur veel spannender om naar te kijken.

4. Durf!

Wees niet bang om een fout te maken met het ophangen van een gallery wall. Durf een beetje bold te zijn, om opvallende keuzes te maken. Als jij helemaal achter jouw keuzes staat, dan kan  je eigenlijk niets fout doen.

Nog meer voorbeelden van een goede gallery wall?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 manieren om de kunst aan de muur tot een hoger niveau te tillen
Sluiten