Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 apr 2018

Voor aan de muur: een gallery wall met schilderijen in dezelfde kleur

Wil je wat kleur in huis, maar gaat een hele muur verven jou toch net iets te ver? Ga dan voor meerdere schilderijen in dezelfde kleur. Zo krijg je in één klap een flinke dosis kleur aan de muur.

Het leuke van deze trend is dat je zelf kan bepalen hoe bont je het maakt. Ga voor drie schilderijen voor een subtiele touch, of kies meer dan acht schilderijen voor een wow-effect als je de kamer binnenloopt. Hang de schilderijen bij elkaar en maak een hippe, persoonlijke gallery wall.

roomed-schilderijen
roomed-schilderijen

Vind je het zelf ontzettend leuk om te schilderen? Maak van de muur dan jouw persoonlijke galerij. Dat doe je heel gemakkelijk door een paar doeken in verschillende maten te kopen. Schilder je kunstwerken met dezelfde kleur verf om één prachtig geheel te krijgen.

Als je liever niet zelf aan de slag gaat met penselen en verf, dan raden we aan om eens een kijkje te nemen bij de kringloopwinkel. In de kringloopwinkel zijn namelijk vaak oude schilderijen aan het wachten totdat ze weer bij iemand aan de muur mogen shinen. Koop er eventueel nog nieuwe lijsten omheen voor een speels resultaat.

In de woonkamer worden de kleuren zwart, wit, grijs en de groen/blauwe tinten van de schilderijen slim doorgetrokken met een grijze bank en groen/blauwe accessoires. Ook altijd fijn als je voor schilderijen gaat waar de kleur groen in voorkomt: het matcht altijd met je planten! Tenzij je voor deze roze planten gaat, natuurlijk…

roomed-schilderijen
roomed-schilderijen

In de keuken van het appartement is dezelfde stijl terug te vinden als in de kamer met de schilderijen: strak, clean en zwart-wit. De extra lange metrotegels geven de keuken een luxe uitstraling. De houten krukjes en de snijplank geven de moderne keuken toch een landelijke touch.

roomed-schilderijen

We vinden nog een fijne gallery wall in de studeerkamer. Doordat alle foto’s en afbeeldingen zwart-wit gemaakt zijn, wordt het één geheel. Het past perfect bij de rest van de inrichting van het appartement.

Lekker nonchalant:

Ga niet voor spijkers in de muur, maar zet je schilderij gewoon op de grond neer.

Bron: alvhemmakleri

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor aan de muur: een gallery wall met schilderijen in dezelfde kleur
Sluiten