Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 30 jan 2020

Wegdromen: deze home offices laten zien waarom een gallery wall een héél goed idee is

Er zullen maar weinig mensen zijn die het begrip gallery wall niet kennen. De muur met posters en foto’s heeft inmiddels ons hart gestolen. Alhoewel we heel wat favoriete plekken voor zo’n muur hebben (boven de bank bijvoorbeeld!), steekt één ruimte er voor ons met vlag en wimpel bovenuit: de home office.

Ter inspiratie hebben we een aantal mooie home offices met gallery walls verzameld om bij weg te dromen.

Gallery wall in home office

Waarom we zo fan zijn van een gallery wall in een thuiskantoor? Ten eerste omdat de ruimte met een bureau en een bureaustoel van de Ikea er vaak niet al te spannend uitziet. En dat terwijl het juist een inspirerende plek moet zijn waar je creativiteit gaat stromen. Zo’n muur geeft je home office binnen mum van tijd een upgrade.

Bovendien houden wij van een vision board, een stuk papier met een collage van afbeeldingen en teksten erop vastgeplakt die laten zien waar jij over een tijdje wil zijn. Door een vision board visualiseer je jouw dromen en wordt je er constant aan herinnert wat je doelen zijn. En laat een gallery wall nou net een soort levensgroot vision board zijn!

Ook handig: 5 manieren om de (stiekem erg lelijke) printer te verbergen in je home office

Geen regels bij het maken van een gallery wall

Heel fijn: als je ook zo’n muur in je kantoor wil, zijn er geen regels waar je muur aan moeten voldoen. Het kan vol inspirerende quotes staan, met (eigen) foto’s of kunst, it’s your pick. Bovendien hoeven het echt niet allemaal posters te zijn in lijsten. Kies voor kleine kaartjes die je op je muur plakt, of schaaltjes en andere mooie decoraties te midden van je afbeeldingen.

In andere woorden: je kunt helemaal los gaan als je wil. Wij zijn vooral fan van kleurrijke gallery walls of muren die perfect aansluiten bij de rest van het interieur. Zo classy en mooi!

Zoals we net al zeiden, bestaan er geen regels. En dus kun je er zelfs voor kiezen om je posters, foto’s en kunst op planken te zetten in plaats van op te hangen.

Tips voor zo’n muur in je home office

Geïnspireerd geraakt? Dan hebben we hier nog een aantal handige tips om je gallery wall te realiseren:

  • Leg je gallery wall eerst uit op je vloer, zodat je lekker kunt schuiven en uiteindelijk precies weet waar je de haakjes moet hangen.
  • Hang je favoriete stuk op ooghoogte, dat trekt namelijk het meeste de aandacht.
  • Je hoeft echt niet alleen maar matchende frames te gebruiken. Geen regels, remember!
  • Zorg dat niet alles dezelfde vorm en grootte heeft, dat wordt al snel saai.

Dit artikel verscheen eerder op business zusje WorkJuice.

Nog meer tips en inspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wegdromen: deze home offices laten zien waarom een gallery wall een héél goed idee is
Sluiten