Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 26 apr 2020

Tof idee: een gallery wall in de hoek van de kamer

Soms kunnen de leukste ideeën zo simpel zijn. Ben je uitgekeken op je gallery wall, maar wil je de lijsten en prints niet wegdoen? Kies er eens voor om de gallery wall in een hoek op te hangen. Zo creëer je meteen een hele andere dynamiek in huis.

Ideaal om dat lege hoekje in huis eens een upgrade te geven. Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn een paar mooie lijsten en prints die goed in jouw interieur passen.

gallery wall in hoek van de kamer
Bron: Bolaget

Het hoekje om

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, zijn beide muren eigenlijk net iets te klein voor een volledige gallery wall. Door de hele hoek van de kamer te betrekken bij de gallery wall, wordt het ineens een hele spannende hoek.

Het oogt af, al helemaal door de plant en het bijzettafeltje. Al waren die laatste twee toevoegingen eigenlijk niet eens nodig geweest.

Tweeluik

Was het je al opgevallen dat de natuurprint in het midden doorloopt op de andere muur? Het is wat lastig te zien door de lamp die er voor hangt, maar we kunnen je met zekerheid zeggen dat het een tweeluik is. Dat is nog eens een toffe manier om beide muren bij elkaar te trekken.

gallery wall in hoek van de kamer
Bron: Bolaget

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de prints die je voor jouw gallery wall in de hoek uitkiest. Ondanks dat de prints niet op dezelfde muur hangen, is het voor het oog wel fijn als de prints goed op elkaar aansluiten.

Dit kan je onder andere doen door te gaan voor prints die goed bij elkaar passen. Ga bijvoorbeeld voor alleen zwart/wit prints, botanische prints of grafische prints met teksten en abstracte vormen. Een andere optie is de lijsten op elkaar laten aansluiten.

Tips voor jouw eigen gallery wall aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tof idee: een gallery wall in de hoek van de kamer
Sluiten