Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 4 nov 2019

Dit huis combineert een gallery wall met hangplanten – en het resultaat is adembenemend

Sommige huizen hebben het. Interieurregels worden gebroken, waardoor er een nóg vetter interieur ontstaat. Zoals deze gallery wall. Je zou ‘m nooit zo in een woonmagazine terug zien, maar dat vinden we helemaal niet erg.

Deze woonkamer is juist lekker edgy, en daar houden we van. Kijk je met ons mee?

hangplanten gallery wall
Bron: Bolaget

18 kunstwerken aan de muur hangen, zowel zwart/wit als volledig gekleurd, allemaal met andere afmetingen en het liefst ook nog eens lekker door elkaar. Als je dit idee bij ons had voorgelegd, waren we het waarschijnlijk niet met je eens geweest. Maar nu we din interieur gezien hebben, zijn we tóch helemaal overtuigd.

Het klopt namelijk helemaal. De balans in deze gallery wall is uitstekend, geen enkele prent overheerst een andere. Natuurlijk is de gallery wall lekker druk, maar niet té druk doordat alle kleuren goed bij elkaar passen.

> Zelf tips nodig voor een goede gallery wall? Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert)

hangplanten gallery wall
Bron: Bolaget

Dit is nou een goed gestylde gallery wall

Ook heel goed gedaan: alle lijsten hebben een zwarte rand. Wanneer ook de lijsten allemaal anders zouden zijn, zou je waarschijnlijk een hele andere stijl krijgen. Ook tof (het maakt je interieur meteen een stuk eclectischer), maar misschien niet helemaal wat je in eerste instantie in gedachten had.

Ook verliefd geworden op die hangplant boven de okergele lounge trouwens? Wij ook, zoals je misschien al wel verwacht had.

hangplanten gallery wall
Bron: Bolaget
hangplanten gallery wall
Bron: Bolaget

Het maakt niet uit vanuit welke hoek ze gefotografeerd worden, de twee Scindapsus kamerplanten zijn plaatjes om te zien. De groene blaadjes steken lekker af bij de terracotta bloempotten, en de jute plantenhangers zien er ook fantastisch uit.

Heb je ook een Scindapsus in huis die iets te lang begint te worden? Je kunt gemakkelijk de Scindapsus stekken met deze how to.

Meer mooie appartementen bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit huis combineert een gallery wall met hangplanten – en het resultaat is adembenemend
Sluiten