Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 26 okt 2018

Weg met de gallery wall, een gallery grid is dé nieuwe trend

Jarenlang stond de gallery wall hoog bovenaan onze trendlist. Er kwamen dan ook vaak huizen voorbij met de mooiste gallery walls. Maar nu hebben we een trend gespot die we misschien wel nóg mooier vinden: de gallery grid.

Waar er bij de gallery wall geen regels waren en je gewoon alles door elkaar op kon hangen, zit dat bij een gallery grid wel even anders. Hier is het grid namelijk érg belangrijk (vandaar de naam). Ga altijd voor lijsten die even groot zijn, en hang ze precies boven- en naast elkaar op. Een beetje zoals je Instagram-feed, maar dan in real life.

Zo ziet een gallery grid eruit:

Jouw gallery grid wordt extra mooi als alle foto’s in het grid dezelfde kleurtoon hebben. Je kunt bijvoorbeeld voor alleen maar zwart-witte foto’s gaan, of foto’s waar hetzelfde kleurenfilter overheen gegooid is zodat alle foto’s goed bij elkaar passen.

Ook mooi: ga zoals in het voorbeeld hieronder niet voor een witte achtergrond in je gallery grid, maar een bruine (of een grijze, ook een aanrader!). Zo geef je jouw gallery grid nét een beetje extra.

Toch liever een mooie gallery wall?

Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weg met de gallery wall, een gallery grid is dé nieuwe trend
Sluiten