Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 december 2015

Gaat deze wolkenkrabber de skyline van New York voorgoed veranderen?

De skyline van New York zouden we uit duizenden herkennen. The Chrysler Building, The Empire State, The Bank of America Tower en het WTC zijn prominente gebouwen die hoog boven alle gebouwen uit torenen. Helaas kwam er door de verschrikkelijke aanslag in 2001 een drastische verandering in de bekendste skyline van de wereld. Het nieuwe One World Trade Center moet dit gat opvullen, maar daarnaast zijn er plannen voor een totaal vernieuwende en héél bijzondere wolkenkrabber.

De skyscraper is een ontwerp van Mark Foster, een architect uit New York. Hij werd benaderd door een projectontwikkelaar, die wel benieuwd was naar een totale verandering in de skyline van New York met een bijzonder en super-de-luxe ontwerp.

Het idee van dit gebouw is nog volledig in de concept-fase, maar Foster gaf onlangs wel de beelden vrij. Tot nu toe wordt er positief gereageerd op het ontwerp. De wolkenkrabber heeft een sprookjesachtige uitstraling wat in mooi contrast staat met de corporate gebouwen die de stad nu sieren. Hoewel het project nog in de kinderschoenen staat, is de plek wel al uitgekozen: vlakbij Central Park aan 57th Street.

Het immense gebouw is 102 verdiepingen hoog en bedoeld als appartementencomplex. Het gebouw is versierd met sprookjesachtige sculpturen van grote vleugels en kalkstenen panelen met koperen details. De vleugels fungeren ook meteen als dakterrassen. Op de 64ste verdieping is er plek voor een grote skylounge en luxe winkels.

Ben je benieuwd hoe de skyline van Amsterdam eruit gaat zien na alle verbouwingen? Check dan even dit artikel! En in dit moodboard laten we je de mooiste architectuur van de afgelopen maanden zien.

www.6sqft.com

Reageer op artikel:
Gaat deze wolkenkrabber de skyline van New York voorgoed veranderen?
Sluiten