Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 16 november 2015

Gaaf: design studio tovert oude gymzaal om tot fancy restaurant

Eten is het nieuwe sporten? Ja, tenminste, in dit restaurant in London. Dat klinkt waarschijnlijk als de ultieme droom voor echte foodies, maar ook voor designlovers is deze plek de place to be. Want hoewel dit restaurant er super fancy uitziet, is dat het niet altijd geweest. Het was namelijk ooit een gymzaal! Gelukkig zijn de vieze geurtjes inmiddels nergens meer te bekennen sinds Design Studio Conran and Partners de oude sportzaal omtoverde tot fancy Grand Café en restaurant German Gymnasium.

Nu moeten we toegeven dat deze oude gymzaal er qua bouwstijl sowieso al goed uitzag. Rond 1860 ontwierp architect Edward A Gruning het gebouw als allereerste sportschool van Engeland. Niet zo gek dus dat de gymzaal een aantal Victoriaanse elementen heeft. De zaal wordt trouwens al langer niet meer gebruikt voor zijn originele doeleinde. De laatste jaren maakten de sporters plaats voor kantoorruimtes, galerijen en (tijdelijke) winkels.

Het gebouw heeft in al die jaren dus meerdere doeleinden heeft gehad, maar voor het restaurant werd het eerst volledig gestript en teruggebracht in de originele vorm. Op de begane grond zit nu een Grand Café en op de tussenverdieping maakte de design studio plek voor een restaurant en twee bars. Om de grote zaal een industrieel tintje te geven, kreeg de tussenverdieping twee grote stalen trappen naar beneden.

Waar ooit Londens eerste indoor Olympische Spelen werden gehouden in 1866, serveert German Gymnasium nu Europese gerechten. Een sportzaal of oude school is trouwens een onwijs gave basis voor een huis. Dit lieten we onder andere al eens zien in dit artikel waar een oude Victoriaanse gymzaal en aula huiselijk werd ingericht en gebruikt wordt als filmlocatie. Ook keken we binnen bij een oude school in bloemendaal, waar het gezin de vroegere gymzaal als woonruimte gebruikt.

>> Ook gaaf: vrienden knappen oude school in Amsterdam op om er samen te wonen.

conranandpartners.com

Reageer op artikel:
Gaaf: design studio tovert oude gymzaal om tot fancy restaurant
Sluiten