Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 28 jul 2015

Ga je verhuizen naar je eerste echte huis? Volg onze 4 gouden tips!

Heb je net getekend voor je eerste echte (huur)huis? Gefeliciteerd! De stap naar onafhankelijkheid is gezet. Geniet eerst maar even goed van dit ‘volwassen’ gevoel, want je moet daarna hard aan de bak! Wat is je budget? Gaat er nog iets mij uit je vorige (studenten)kamer? Wat wil je wel en niet kopen? Verhuizen kan nog weleens wat stress opleveren en daarom geven wij de gouden tips voor een stressloze verhuizing!

We voelen ons nogal oud als we zeggen dat verhuizen een leerzaam proces is, maar toch is het echt zo. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen. Met deze vier tips ben jij iedereen een paar stappen voor!

1. Keuzes, keuzes keuzes…

Als je gaat verhuizen naar een starters appartementje heb je waarschijnlijk niet heel veel ruimte en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Ben je een echte keukenprins(es) en kook je graag voor al je vrienden? Dan is een eettafel eigenlijk onmisbaar. Ben je niet veel thuis en spreek je graag af in de stad? Dan is die eettafel of grote driezitsbank niet echt nodig. Werk je in de horeca en slaap je veel overdag? Investeer dan in goede verduisterende gordijnen. Maak een lijstje van wat écht belangrijk is, teken de meubels in een plattegrondje en ga snel door naar de volgende stap…

Ga jij je nieuwe huis delen met huisgenoten? Check dan even het stappenplan voor het inrichten van een studentenkamer.

2. Koop alleen wat je écht nodig hebt

Geloof ons, we’ve been there. Je hebt je kleine studentenkamer of kamer in je ouderlijk huis eindelijk vaarwel gezegd en nu wil je het droominterieur dat al jaren in je hoofd zit. Terwijl dat eigenlijk (nog) niet haalbaar is. Budgetteer het bedrag dat je kwijt kunt aan nieuwe spullen, inclusief keukengerei, servies, meubels, eventueel een nieuwe vloer en gordijnen. Je zult snel zien dat je eigenlijk geen geld hebt voor die mooie designlamp of nieuwe televisie. Besluit daarom om het nog even te doen met je oude bureau als eettafel, een Ikea lamp en de oude tv uit je studentenhuis. De tijd van dure designspullen komt later wel!

3. Tweedehands

Iedereen heeft wel een vriend, een oma of een tante, die de schuur gaat opruimen en daar komen vaak de mooiste spullen uit! Laat vooral iedereen weten dat je gaat verhuizen, zodat je vrienden bij het kopen van een nieuw meubelstuk meteen aan jou denken als nieuwe eigenaar van hun oude bank of kast.

4. Denk drie keer na voordat je een trendgevoelig object koopt

Is het het geld op dit moment echt waard? Vind ik dit over drie jaar ook nog mooi en zou ik het ook mee kunnen nemen naar een volgend huis? En, geheel op de KonMari methode; zal het me gelukkig maken? Kan je al deze vragen met een ‘JA!’ beantwoorden, koop het! Bij twijfel, niet doen. Dan kan je beter nog even doorsparen voor die nieuwe televisie.

Met deze vier tips moet het vast lukken! Het laatste wat we je nog mee willen geven: vergelijk je huis nooit met dat van anderen. Helemaal niet als de bewoners een groter budget hebben of er al jaren wonen. Je huis groeit met je mee en je mag best trots zijn op het feit dat je dit allemaal al voor elkaar hebt gekregen! Geniet eerst maar van het feit dat je de stap om te verhuizen hebt gemaakt, al moet je het nu even doen met veel tweedehands spullen en héél véél Ikea. Dat droominterieur komt er uiteindelijk echt wel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga je verhuizen naar je eerste echte huis? Volg onze 4 gouden tips!
Sluiten