Funda finds: deze woonboerderij heeft een indrukwekkende woonkeuken

Op de Roomed-redactie is het meest gebruikte werkwoord ongetwijfeld Funda’en. Betekenis: ongegeneerd huizen bekijken op onze favoriete website. De mooiste, duurste en meest bijzondere huizen op Funda delen we maar al te graag met jullie. Vandaag hebben we een bijzondere woonboerderij met grote woonkeuken en ontelbaar veel authentieke houten balken.

Het is een boerderij waar je zo in kunt trekken en waar je je onmiddellijk thuis voelt, dat zien we zo. Je vindt de boerderij in Schagen.

funda schagen
Bron: Funda

Als je het huis binnenkomt, zie je meteen wat we bedoelen met landelijke sfeer. Het houten plafond en de wit geschilderde houten wanden helpen hier zeker aan mee, maar ook de ingebouwde vitrinekastjes en het zachte schapenvachtje zijn typische landelijke elementen in huis.

Het kleed, het kussen op de stoel en de vrolijke bos bloemen zorgen voor een beetje kleur bij binnenkomst. Dat kleed zouden we overigens zo in ons eigen interieur neerleggen – wat een plaatje!

Funda Schagen
Bron: Bron
Funda Schagen
Bron: Funda

We gaan meteen door naar de woonkeuken waar ons hart even van overslaat. Wat een prachtige, grote ruimte is dit.

Door de scheuren in het hout krijg je het gevoel dat er echt in het huis geleefd wordt. Dit in combinatie met de stoere zwarte houten elementen (de grote eettafel, wauw!) zorgt ervoor dat de woonkeuken landelijk, maar toch ook stoer wordt.

Funda Schagen
Bron: Funda

Say cheese

Van die gele neon letters krijg je standaard een grote glimlach op je gezicht, of niet soms? Helemaal in combinatie met de grote plant ervoor is het een enorm Instagram-waardig plekje.

Funda Schagen
Bron: Funda
funda schagen
Bron: Funda

Een verdieping hoger vinden we twee slaapkamers die je eigenlijk alleen kunt bereiken als je jezelf door twee houten balken wurmt. Wellicht niet heel handig voor mensen die lomp aangelegd zijn (raise your hand!), maar het geeft wel een idyllisch plekje.

Beginnen de kriebels om te verhuizen al te borrelen? We begrijpen het helemaal. Je koopt dit huis in Schagen voor €825.000 k.k. De boerderij is overigens niet vrijstaand, maar verdeeld in twee grote woningen. Die gezellige buren krijg je er dus gratis bij. Meer foto’s van de woning? Check Funda even.

Meer moois op Funda?

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze woonboerderij heeft een indrukwekkende woonkeuken
Sluiten