Funda Finds: wonen in hartje Utrecht wordt mogelijk in dit monumentale woonhuis

Heb je altijd al willen wonen naast een van de oudste kerken van Utrecht, in het midden van het centrum? Kijk dan vooral even binnen bij dit prachtige monumentale pand aan het Pieterskerkhof.

Oh Utrecht, wat ben je mooi! Op de Roomed redactie zouden we maar al te graag onze spullen pakken en verhuizen naar de stad van de Domtoren. Op Funda kijken we dan ook om de haverklap of er iets leuks (en in de meeste gevallen: onbetaalbaars) te koop staat. Dromen mag altijd, toch?

Zo viel ons oog op dit pareltje aan het Pieterskerkhof. Op steenworp afstand van het centrum, naast een prachtige oude kerk en praktisch aan de Singel.

roomed-funda-finds-utrecht

Wauw, van zo’n uitzicht op een prachtig oud Utrechts plein zouden wij heel gelukkig worden. Door de grote ramen valt er veel licht in het appartement. Door lichte kleuren in het interieur te gebruiken, wordt dat effect nog eens extra versterkt.

roomed-funda-finds-utrecht

Het accent van de oudhentieke Utrechtse huisjes in de keuken vinden we ontzettend leuk. Het neutrale kleurenpalet van de keuken past perfect bij de oude sepia foto. Zo’n opvallende lamp maakt het geheel helemaal af.

roomed-funda-finds-utrecht
roomed-funda-finds-utrecht

Het interieur krijgt ineens een edgy touch door de trap te voorzien van een net. De slaapkamer lijkt wat laag, maar door gebruik te maken van lage kasten aan beide zijkanten van de ruimte, voelt het niet aan alsof de kamer klein is. Ook leuk: de schuifdeuren van deze slaapkamer zijn niet gewoon recht, maar in een golfvorm. Dat maakt het huis echt uniek.

Meer zien?

Dit prachtige huis stond te koop voor 850.000 k.k., maar is inmiddels onder voorbehoud verkocht. De advertentie staat nog wel op Funda, dus stiekem nog even binnen kijken in dit huis kan altijd!

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda Finds: wonen in hartje Utrecht wordt mogelijk in dit monumentale woonhuis
Sluiten