Funda finds: wonen in de gymzaal van een oude school in hartje Utrecht

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit prachtige huis in hartje Utrecht is weer een pareltje. Je woont er namelijk in de gymzaal van een oude school.

Hoe uniek is het als je kunt zeggen dat je in een oude gymzaal woont. Wij zouden het in elk geval wel weten, want hallo prachtige hoge plafonds.

funda utrecht school
funda utrecht school

We vinden het té leuk dat het oude klimrek meegenomen is in het interieur om te laten zien waar deze ruimte vroeger voor gebruikt werd. Dat geeft de grote kamer meteen een beetje extra sfeer, ook al wordt er tegenwoordig waarschijnlijk niet meer in het klimrek geklommen. Dan is het extra leuk om er een klimplant in te verwerken. Zo’n oud klimrek is daar natuurlijk uitermate geschikt voor.

Boven de eettafel worden we verrast door de extreem lange lampen (daardoor zie je nog eens hoe immens hoog deze ruimte is). De lampen geven de eettafel een industriële touch, terwijl de grote leren stoelen juist weer voor wat gezelligheid zorgen. Een perfecte tafel om met een hele vriendengroep eens flink te borrelen, en te kletsen over de gymlessen van vroeger.

funda utrecht school

Ronde ramen voor extra daglicht

We zijn verliefd geworden op de immens mooie ronde ramen met geel getint glas, aan de achterkant van de grote ruimte. Deze ramen zorgden vroeger voor daglicht in de gymzaal. In combinatie met de speels beschilderde muur lijkt deze setting zo uit een film te komen.

funda utrecht school
funda utrecht school

De woonkamer vinden we in een andere imposante ruimte, die vroeger de functie van lerarenkamer op zich nam. Wij zijn helemaal onder de indruk van de oude boogramen. Bovenin is het originele glas-in-lood-werk nog terug te vinden. Je moet wel ver omhoog kijken, want het plafond is maar liefst 5 meter hoog.

Als we naar beneden kijken, zien we een prachtige massieve eiken plankenvloer. Eigenlijk is het zonde dat er zo’n immens kleed op ligt, want op deze vloer mag je apetrots zijn.

funda utrecht school

Immens veel daglicht

In deze ruimte vinden we overigens niet alleen de woonkamer, maar ook een prachtige plek voor een home office. De grote industriële lamp boven het bureau maakt het plaatje helemaal af.

funda utrecht school
funda utrecht school

En mocht je je even terug willen trekken, dan is daar de badkamer. Gelukkig hoef je hier niet te toiletteren op oude basisschool-wc’s, maar is de badkamer gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Dat ligbad ziet er bijvoorbeeld extreem fijn uit… Ook halsoverkop verliefd geworden op dit prachtige oude pand aan de Oudegracht in Utrecht? Het kan jouw huis worden voor € 1.375.000 k.k. Meer informatie (inclusief mooie foto’s!) vind je natuurlijk op Funda.

Meer té gekke Funda finds bekijken:

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: wonen in de gymzaal van een oude school in hartje Utrecht
Sluiten