Funda finds: dit Rotterdamse appartement is licht, groot en heeft een keuken van jewelste

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit Rotterdamse appartement op één van de mooiste plekjes in de stad is er zo eentje waar wij compleet bij wegzwijmelen.

Rotterdam kent talloze mooie plekken om te wonen, maar onze favoriet is toch wel de Noordsingel. En laat dit appartement nu precies dáár gelegen zijn in een pand waar je in je stoutste dromen nog niet over hebt durven dromen.

Wonen in de mooiste straat van Rotterdam

Maar niet alleen de plek van het huis is geweldig (gelegen aan een prachtig water), ook het huis zelf is uniek in zijn soort. Groot, licht, een keuken van jewelste met een muur van glas, een sfeervolle haard, een tuin… Het heeft het allemaal!

keuken in een huis in rotterdam
keuken in een huis op funda

Keuken zoals je ‘m nog niet hebt gezien

Alles in dit huis is zo prachtig, dat we niet wisten waar we mee moesten beginnen. Omdat de keuken toch écht de klapper van het huis is, heeft die gewonnen. Een keuken zoals je ‘m nog niet eerder hebt gezien. Althans, wij niet.

Met een ingebouwde muur van glas is de keuken afgesloten van de rest van de ruimte. En als je dacht dat dat rommelig oogde, integendeel. De open-maar-dan-toch-ook-weer-niet-keuken geeft veel sfeer aan het huis.

De glazen/stalen wand zorgt ervoor dat er ook in de keuken veel licht valt, ondanks dat er geen raam aanwezig is. Met haar stalen uiterlijk, robuuste bouwlampen en stalen kasten is de keuken het schoolvoorbeeld van een industrieel interieur.

keuken in een huis op funda in rotterdam

Eetgedeelte

Vanuit de keuken heb je zicht in de keuken en vice versa. Het huis is in 1890 gebouwd en dat zie je nog in veel details. Check bijvoorbeeld de prachtige, originele vloeren, paneeldeuren en het tegelwerk.

Licht, licht, licht

Vanuit het eetgedeelte heb je ook zicht op het woongedeelte. De twee palen zorgen voor een mooie afscheiding tussen het woon- en eetgedeelte.

Hoe het toch zo licht komt in dit grote huis zonder veel ramen? De ramen in het plafond, een ideale uitkomst.

Je oog valt waarschijnlijk direct op de prachtige, marmeren schouw. Ook een item dat bij de bouw in 1890 is geplaatst en helemaal in tact is gebleven over de jaren.

Grappig detail: zie je scheur in de spiegel boven de schouw die eigenlijk juist een speelse touch geeft aan de spiegel?

Lekker tuintje

Via de treden in de woonkamer loop je naar twee grote, openslaande deuren en daar vind je… Een tuin! Niet te groot, met veel hout en wat groen.

Ruime badkamer

Ook de badkamer is licht, ruim en industrieel, een mooi combinatie en al helemaal prachtig bij de tegelvloer (weer zo’n topper die er nog ligt uit het bouwjaar).

Check de topper deur die je schuift in plaats van openklapt.

P.S. I love you

De slaapkamer is ook een mooi geheel. De houten vloer combineert mooi met de legergroene muur. De tekst op de muur haalt het rauwe uiterlijk van de slaapkamer net iets naar beneden – en maakt er meteen een liefdevol geheel van.

De kinderkamer kent dezelfde houten vloer, waar de robuuste, bruine fauteuil prachtig bij aansluit.

En als je dacht dat dat alles was, dan had je het mist. Op de bovenste verdieping van het pand (derde etage) vind je een hele ruime zolder (mét schommel).

De zolder is makkelijk te verdelen in verschillende ruimtes – dus als je wilt uitbreiden kan dat. En ook daar zorgen de dakramen voor een lichte bedoeling. Fijn zeg.

Check het Rotterdamse appartement op Funda

Hebben? Het appartement staat te koop voor €800.000,- k.k. via Funda.

Meer voltreffers op Funda in Rotterdam

Reageer op artikel:
Funda finds: dit Rotterdamse appartement is licht, groot en heeft een keuken van jewelste
Sluiten