Funda finds: dit luxe landhuis heeft een prachtige tuinkamer met weids uitzicht

Op de Roomed-redactie is het meest gebruikte werkwoord ongetwijfeld Funda’en. Betekenis: ongegeneerd huizen bekijken op onze favoriete website. De mooiste, duurste en meest bijzondere huizen op Funda delen we maar al te graag met jullie. Dit grote landhuis in Purmerland ademt luxe en heeft een tuinkamer waar je u tegen zegt.

Om te beginnen: het enorme huis heeft niet één, niet twee maar eigenlijk drie woonkamers. Althans, als je de tuinkamer met bank meetelt.

Woonkamer 1
Bron: Funda

De eerste woonkamer met bruine banken

Genoeg velvet banken om te zitten dus. De eerste woonkamer heeft geen gebrek aan luxe accessoires die de ruimte aankleden. Het behang in de kasten zouden wij zo willen hebben.

En hoe gezellig is dat haardvuur in de muur? Deze muur fungeert als een soort afscheiding van de twee woonkamers. Toch worden de ruimtes bij elkaar betrokken door het glas in de muur en de woonaccessoires in de kast die in beide woonkamers zeker niet misstaan.

Het is trouwens wel duidelijk dat de eigenaar van dit huis iets heeft met zebra’s. Dat zie je aan het schilderij, het beeld dat nog een stukje te zien is rechts op de afbeelding. Dan heb je ook nog de zebra-stoelen die je achter de deurpost kan zien. Leuk in het interieur, zo’n terugkomende dierenprint. Hier lees je hoe jij een dierenprint stijlvol in je huis kan laten terugkomen.

Woonkamer 2 met blauwgroene bank
Bron: Funda

De tweede woonkamer met roze accenten

Deze woonkamer is iets kleiner en daarmee ook meteen wat knusser. De velvet bank ziet er in deze jade kleur heel anders uit dan de bruine banken, wat een heel andere uitstraling geeft aan dit deel van de ruimte.

In plaats van groene accenten ligt de focus hier meer op roze. De roze lamp, de kussens op de bank en natuurlijk de enorme eye-catcher aan de muur maken de ruimte zachter.

Tuinkamer met bank
Bron: Funda

De tuinkamer is eigenlijk een derde woonkamer

Wie een tuinkamer heeft zal het vast beamen: wanneer het buiten wat kouder is, maar je wil toch buiten zitten, is een tuinkamer ideaal. Het exemplaar in dit huis is ook nog eens enorm. Door de hoge ramen kun je enorm ver kijken. Hoe lekker zou het zijn om hier met een kop thee naar de weilanden te kijken?

Dan even over de inrichting van de tuinkamer: wat een plaatje! De kroonluchters stralen luxe uit en de roze velvet bank is er een uit de woonblaadjes-hemel. De stoelen bij de houten tafel matchen ook nog eens bij die leuke kussentjes op de bank.

Het hout van de salontafel en de grote tafel trekken het buiten nóg meer naar binnen. Toch voelt deze tuinkamer als een extra woonkamer, waar je dankzij de houtkachel ook lekker van kan genieten in de winter.

Bar en aanrecht
Bron: Funda
grote houten keuken
Bron: Funda

In deze keuken kook je met gemak voor de hele buurt

Wat opvalt aan de keuken is natuurlijk het hout. Achter al die kasten en planken heeft het huis veel opbergruimte waardoor alles netjes en strak is weggewerkt. Dankzij de bar kun je tijdens het koken gezellig met je gasten praten, die gezellig bij je kunnen zitten. En zie je die grote deuren? Dat is geen doorgang naar een balzaal, maar de mega grote koelkast.

Genoeg plek om gasten te ontvangen dus in dit huis. Wij zien onszelf al in één van de twee woonkamers of in de tuinkamer zitten. Het huis staat in Purmerland en heeft een vraagprijs van € 2.398.011 k.k. Meer foto’s vind je uiteraard op de Funda-pagina.

Meer moois op Funda?

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit luxe landhuis heeft een prachtige tuinkamer met weids uitzicht
Sluiten