Funda finds: dit appartement in een kerk in Haarlem is ontzettend betaalbaar

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit appartement in een kerk in Haarlem is verrassend betaalbaar.

Wonen in Haarlem klinkt als een droom voor velen. Het is dan ook geen verrassing dat onze Funda finds uit Haarlem altijd vaak bekeken worden.

Vandaag hebben we weer zo’n bijzonder appartement in het centrum van Haarlem voor je gevonden. Dit sfeervolle appartement ligt namelijk in de voormalig Elisabeth Barbara Kerk. Wauw!

funda haarlem kerk
funda haarlem kerk

Er zijn ontzettend veel oude details van de kerk intact gebleven, zoals bijvoorbeeld de kerkdeuren en een grote imponerende hal waar je binnenkomt. Om nog maar te zwijgen over het heerlijke glas-in-lood waardoor je naar buiten kijkt.

De inrichting zelf vinden we ook meer dan prachtig. Door voor veel witte meubels te kiezen, vallen de bijzondere details van de oude kerk extra op. Ook de houten vloer is een prachtig opvallend detail.

funda haarlem kerk

Wonen in een kerk

Door de ramen van je eigen appartement heb je het mooiste uitzicht op Haarlem en de indrukwekkende glas-in-lood ramen. Met zo’n uitzicht wil jij elke ochtend jouw cappuccino wel drinken, toch?

De indeling van het appartement in de kerk is overigens ook bijzonder te noemen. De entree van de woning is op de derde verdieping, waar je de badkamer en de slaapkamer vindt. Een verdieping hoger vind je de ruime woonkamer, keuken en een dakterras (met een prachtig uitzicht!). Op de 5e verdieping is ook nog een slaapkamer te vinden.

Ben jij helemaal verliefd geworden op dit appartement in de kerk? Het staat te koop voor € 425.000 k.k. op Funda.

Meer moois op Funda bekijken?

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit appartement in een kerk in Haarlem is ontzettend betaalbaar
Sluiten