Funda finds: het interieur van deze oude school lijkt zo uit een interieurmagazine te komen

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. In de categorie ‘interieurmagazine’ hebben we dit bijzondere huis in Amselveen gevonden dat je niet zal vervelen. 

Oh Amstelveen, wat heb je toch een mooie huizen in de aanbieding voor ons.  Dit huis lijkt echt net uit een interieurmagazine te komen, kijk maar naar de prachtige foto’s.

Funda amstelveen
Funda amstelveen

Telefoon in de aanslag, want dit hele huis zit vol met prachtige plekjes die je sowieso op de foto wilt zetten. De combinatie van een zwarte muur met een zwarte vloer staat fenomenaal mooi. Deze ruimte kan het hebben, omdat het een klassiek houten plafond heeft en grote ramen, waardoor de ruimte in zijn geheel niet te donker oogt.

Het vintage vloerkleed op de grond maakt de ruimte helemaal af. Het combineert mooi met het blauw van de bank. Enne, de echte eyecatcher is natuurlijk de leren, jadegroene bank. Wat een plaatje!

Funda amstelveen
Funda amstelveen
Funda amstelveen

First things first, we moeten even kwijt HOE TOF we deze keuken vinden. Die tegeltjes met vissenprint staan vanaf nu helemaal bovenaan op onze wishlist. En waar we in de woonkamer nog donkere muren zagen, is de keuken van het huis juist een oase van wit en licht. De vele koperen lampen zorgen voor een lichtpuntje wanneer het ‘s avonds eenmaal wél donker is.

Funda amstelveen
Funda amstelveen

Slapen als een koning doe je natuurlijk op een verhoogd bed. Dat hebben de bewoners van het huis wel heel letterlijk genomen, want het bed is ongeveer een halve meter boven de grond. Hallo extra opbergruimte! Door het frame van het bed dezelfde kleur als de verhoging te verven, lijkt het matras wel te zweven. Heel bijzonder.

Funda amstelveen
Funda amstelveen

De tweede slaapkamer die we in het huis terug vinden, is wit, licht en vrolijk. Een ontzettend leuke tienerkamer die door een overvloed van ramen altijd lekker veel licht krijgt. Het hoekje met de hangstoel kan goed gebruikt worden om jezelf helemaal terug te trekken en een goed boek te lezen.

Funda amstelveen
Funda amstelveen

Hoewel het voor dit huis ‘gewoon’ een badkamer is, moesten wij toch even twee keer knipperen toen we de foto’s zagen. Oké, we moeten toegeven dat we het toilet een beetje in een hoekje gepropt vinden, maar dat mag de pret niet drukken. Het zwarte marmer geeft de badkamer een superdeluxe uitstraling. Gecombineerd met hout lijkt het wel op een high class sauna.

We zouden bijna vergeten dat dit fantastische huis vroeger een schoolgebouw is. Ja, je leest het goed. Vandaar de prachtige raampartijen die de muren van het huis sieren. Het huis staat te koop voor € 2.500.000 k.k. en je vindt nog meer foto’s op de Funda-pagina.

Nog meer Funda finds:

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: het interieur van deze oude school lijkt zo uit een interieurmagazine te komen
Sluiten