Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 22 nov 2019

Funda finds: dit monumentale pand in Haarlem staat vol met gymtoestellen

In onze rubriek Funda finds speuren we naar de meest bijzondere huizen in heel Nederland. Op de Roomed redactie is Funda’en het favoriete werkwoord en we zwijmelen met enige regelmaat weg bij onze nieuwe droomhuizen. Deze week zien we onszelf al helemaal wonen in dit monumentale pand in Haarlem.

We lichten alvast een tipje van de sluier op: dit huis heeft naast een prachtig interieur een heerlijke sauna én een vide. Dat wil toch iedereen?

Funda woonkamer
Bron: Mooijekind Vleut

Een goed gestylde woon- en eetkamer

We beginnen bij de gezellige woonkamer. Tegen die prachtige donkergroene muur staat een lichte bank met gezellige kussens in zachte kleuren. De vloer heeft stoere brede planken, maar om die een beetje te breken ligt er op de grond een groen vloerkleed dat goed samengaat met de rest van het kleurenpalet.

De gouden accenten, zoals het bijzettafeltje en de lamp, geven, gecombineerd met het groen, de woonkamer een verfijnde uitstraling.

Funda eetkamer
Bron: Mooijekind Vleut

Vanuit de woonkamer gaan we door naar de eetkamer. Door de half-open indeling is contact tussen de eetkamer en de keuken mogelijk, wat fijn is als er gasten zijn. Terwijl jij kookt, kunnen zij genieten van een drankje aan je bar. Vervolgens eten jullie aan de eettafel, want daar kun je heerlijk zitten.

Het pronkstuk is natuurlijk de bok, die als bankje bij de industriële tafel fungeert. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals het leer van deze bok, is een goede manier om een industriële woonstijl gezellig te maken.

Lees ook: Good to know: zo maak je een industrieel interieur gezellig

Funda bovenverdieping 2
Bron: Mooijekind Vleut

De bovenverdieping van deze Funda find

Als we de trap opkomen zien we rechts deze gezellig zitkamer en links de doorgang naar de badkamer. Deze extra zitkamer wordt af en toe omgetoverd tot gastenverblijf. Met al die ruimte in dit huis heb je dan ook meer dan genoeg plek voor een grote slaapbank.

Ben je goed in turnen of wil je je af en toe weer kind voelen? Als je van die prachtige witte balken hebt, kun je daar net zo goed gebruik van maken. De eigenaar van dit huis heeft er ringen aangehangen.

Wie omhoog kijkt, ziet de vide al. Maar voor we daarheen gaan, moeten we eerst een ander hoogtepunt van dit prachtige huis bekijken.

Funda sauna
Bron: Mooijekind Vleut

Het huis heeft een badkamer met een bad en een aparte douche, maar er is nog een cadeautje. Er is namelijk een sauna! Kun je het je voorstellen? Wij zouden het wel weten: ‘s morgens een rondje hardlopen en daarna lekker even stomen in je eigen sauna.

Funda slaapkamer
Bron: Mooijekind Vleut

Hebben de ruime woon- en eetkamer, de mooie witte balken en de vide je nog niet overgehaald? Het monumentale pand heeft ook nog eens een prachtige vide. Yep, een vide. Zo’n open ruimte tussen twee verdiepingen. Wij dromen al van een vide in ons huis sinds we nog maar begonnen met naar huizen kijken.

Als je ziet hoe knus de slaapkamer op de vide is, dan is dit toch net dat zetje dat je over de streep trekt om je te overtuigen dat dit je droomhuis zou kunnen zijn?

Interesse in dit huis op Funda?

Dit huis aan de Kleine Houtstraat 61A in Haarlem werd (helaas voor ons!) vorige week verkocht via Mooijekind Vleut makelaars. Meer informatie vind je op Funda.

Ergens anders binnenkijken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Funda finds: dit monumentale pand in Haarlem staat vol met gymtoestellen
Sluiten