Funda finds: dit zwarte huis in Utrecht is aan de binnenkant licht en kleurrijk

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. In Utrecht kwamen we deze parel tegen. Een zwart huis aan de buitenkant, maar met een kleurrijk interieur.

Als je dit zwarte huis zo aan de buitenkant ziet, zou je niet denken dat het van binnen zo licht is! Enne, het huis heeft in diverse nationale en internationale woonbladen gestaan door de bijzondere sfeer en inrichting. Dat kan niet iedereen zeggen.

funda utrecht
funda utrecht

De eerste woonlaag van de verdieping is vrij klassiek ingericht. Een donkerblauwe kleur verf op de muur, een oud schilderij, een prachtige white wash vloer en witte luiken voor de ramen die je open kunt klappen. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat deze woonlaag ontzettend veel sfeer meekrijgt.

Geen oud schilderij tot je beschikking, maar wil je wel graag zo’n uitstraling als hierboven? No problemo, de bewoners hebben er ook gewoon voor gekozen om een IXXI aan de muur te hangen. Dat is iets moderner, maar het straalt net zo veel charme uit.

funda utrecht

Deze woning in Utrecht heeft twee verschillende woonkeukens. In keuken 1 vinden we een vrij landelijke, klassieke keuken in een hip jasje. Die mintgroene kastjes, die vinden wij ook wel wat!

funda utrecht

Keuken nummer 2 heeft ook wel iets klassieks (kijk maar naar de gouden lijstjes aan de muur), maar is overall veel moderner. Deze moderne uitstraling komt onder andere door de shiny witte keukenkastjes en de prachtige metrotegels, maar ook zeker door het betonnen aanrechtblad.

funda utrecht
funda utrecht

Als we nog een verdieping hoger komen, is daar ineens een zee van licht. Dit komt door een bijzondere lichtkoepel op de dak van het huis, waarbij het daglicht nog eens extra versterkt wordt door de witte vloer en muren. En een gouden bad op pootjes, daar zeggen wij écht geen nee tegen.

funda utrecht

Zie jij jezelf ook wel wonen in dit zwarte huis in Utrecht? Sla dan nu je slag, want de woning staat te koop voor € 895.000 k.k. Meer foto’s zijn uiteraard nog te vinden op Funda.

Meer moois op Funda bekijken?

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit zwarte huis in Utrecht is aan de binnenkant licht en kleurrijk
Sluiten