Funda Finds: dit Groningse zomerhuis geeft je het ultieme vakantiegevoel

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Zo kunnen we lekker binnenkijken bij prachtige én bijzondere huizen. Zo ook dit zomerse ‘vakantiehuis’ in het hoge noorden: Groningen.

Dit oude schippershuis is gebouwd in 1906 en is dus al ruim 100 jaar oud. Je vindt het in de Groningse binnenstad.

Zomerhuis open woonkamer
Roomed - zomerhuis woonkamer
zomerhuis keuken
De woonkamer van dit Groningse oude pand staat helemaal in het teken van licht, hout en openheid met een vakantiegevoel. De woonkamer en keuken grenzen aan elkaar en zijn één grote ruimte. Dat zorgt niet alleen voor veel licht, maar ook voor een ruimtelijk gevoel.

Hout, hout, hout

De prachtige houten vloer is erg licht en matcht prachtig bij de massief houten en industriële keukentafel. De keuken is op zijn beurt ook geheel van hout gemaakt. De wit houten kastdeurtjes en het houten keukenblad geven een heerlijk zomers vakantie gevoel. Ook de beige muren zijn hier perfect op afgestemd!

zomerhuis trap

Zomerhuis blauwe bank

De perfecte kleuren combinatie

Om het zomerse vakantiehuis gevoel nog meer te versterken zie je hier de blauwe muur, middenin de woonkamer. Nu is de steile houten trap in de woonkamer al erg bijzonder, maar met deze baby blauwe muur, de leuke schilderijtjes en cactus op de achtergrond verdubbelen het ‘ultimate summer effect‘.

In het loungegedeelte van de open woonkamer pronkt deze prachtige kleine en simpele bank. Door de lichtblauwe, vrolijk kleur die uiteraard is afgestemd op de baby blauwe muur is ook in het woongedeelte een zomers gevoel gecreëerd.

Dit vind je vast ook leuk: Funda finds: dit lichte huis in Amsterdam is helemaal van hout

Zomerhuis - blauwe slaapkamer
zomerhuis slaapkamer

Zomers blauw in de slaapkamers

Het zomerhuis bestaat eigenlijk maar uit drie slaapkamers en is met zijn 64m2 eigenlijk helemaal niet zo heel groot. Maar dat hoeft ook helemaal niet bij dit ‘zomerhuis‘. De bovenste verdieping heeft schuine daken en daar is slim gebruik van gemaakt. Vooral in de logeer/studiekamer.

En valt het je op dat ook de lichtblauwe kleuren hier terugkomen? En niet zo’n beetje ook: de muren, meubels en het beddengoed zijn allemaal in dezelfde blauwe stijl. Wij gaan met liefde op vakantie in eigen land en zouden hier stiekem best eens op vakantie willen!

Bij meer prachtige huizen binnenkijken?

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda Finds: dit Groningse zomerhuis geeft je het ultieme vakantiegevoel
Sluiten