Funda finds: een monumentale woonboerderij binnen de Amsterdamse ring

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit keer vonden we een monumentale woonboerderij in Amsterdam – ja, er is meer dan grachtenpanden binnen de ring.

De woonboerderij ligt in de enige nog originele (en 400 jaar oude) polder van de stad: de Wilmkebreekpolder. Dat trok onze aandacht al genoeg, maar het interieur blijkt ook nog eens heel mooi te zijn.

Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 2
Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 3

Monumentale woonboerderij mét een hangmat

De boerderij, gebouwd in 1908, ligt in Amsterdam-Noord. Naast de enorme oppervlakte van de boerderij zelf, zijn er ook nog verschillende bijgebouwen die je bijvoorbeeld als kantoor kunt gebruiken. Dat wil zeggen, als je het huis zelf überhaupt wilt verlaten.

Die is namelijk ontzettend mooi ingericht. Er zijn veel ramen, waardoor het licht echt perfect is (voor Instagram-foto’s, bijvoorbeeld). Het interieur bestaat uit de neutrale bruintinten met veel hout, waardoor het knus en tegelijkertijd ook modern aandoet. Dat knusse komt trouwens ook door de hangmat – wie wil die nou niet in de woonkamer?

Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 4
Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 5

De openslaande deuren nodigen uit om zo naar buiten te stappen voor een picknick in de boomgaard. Broodjes kun je smeren in de keuken, waar pannen zijn opgehangen op een mooie zwarte muur. En o ja, leuk feitje: die keuken was vroeger de paardenstal.

Juist het feit dat het allemaal niet zo chique is ingericht, maakt dit interieur zo aantrekkelijk. De faciliteiten zijn sinds de renovatie trouwens wél behoorlijk chique: vloerverwarming, anyone? In één van de bijgebouwen zit niet voor niets een Bed & Breakfast.

Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 6
Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 7

Een slaapkamer met lichtblauwe muur

Vooral in de grote slaapkamers zet de stijl van de woonkamer zich voort, met wit, beige en lichtblauw. Heb je ineens zin in ochtendgymnastiek (letterlijk), dan kun je zo naar de kamer met het stapelbed lopen – hoewel je dan wellicht een chagrijnige tiener wakker maakt.

Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 8
Funda finds monumentale woonboerderij Amsterdam 9

Maar die ochtendgymnastiek kun je ook gewoon vervangen door wat yoga op het grasveld. Want grasveld, dat is er genoeg. Zie jij jezelf al zitten in de ochtendzon? En ‘s avonds verplaats je gewoon naar één van de tuintafels, waar je tussen het hooi urenlang wijntjes kunt drinken met je kat op schoot – die hoort wel bij een woonboerderij, natuurlijk.

Lijkt dat je wat? Voor het luttele bedrag van € 2.800.000 k.k. is de woonboerderij van jou.

Meer Funda finds

Reageer op artikel:
Funda finds: een monumentale woonboerderij binnen de Amsterdamse ring
Sluiten