Funda finds: een woning in de Amsterdamse Jordaan met monumentale houtdelen

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit monumentale pand aan de Bloemgracht in Amsterdam is in 2018 geheel gerenoveerd en is mooier dan ooit.

Dat de huizen aan de Bloemgracht in de Jordaan prachtig zijn, wisten we al. En dat is ook wel te verwachten bij een gracht met zo’n rijke geschiedenis. In de Gouden Eeuw was het een plek waar veel ‘ververijen’ zaten – waaronder een atelier van Rembrandt van Rijn! – en tegenwoordig is het een leuke ontspannen plek, dicht bij de gezellige Noordermarkt.

Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 2
Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 3

Ruime woning met monumentale houtdelen

Maar goed, over naar die woning. Die zit dan ook vol monumentale houtdelen en typische houten balken, die de verder vrij modern ingerichte woning een historische touch geven. Ze staan bovendien goed bij de lichthouten visgraatvloer, die op zijn beurt weer mooi matcht met de grijze en oudroze tinten van het vloerkleed en de kussens. Het geheel wordt afgemaakt met een opvallende houtkachel.

Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 4
Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 5

Ook de rest van het appartement bestaat uit een combinatie van licht en donker hout, zoals in het geval van de tafel en stoelen. Pretty! Verspreid door de woning zien we bovendien grote vazen met minimalistische gedroogde takken, zoals een Scandinavisch appartement betaamt.

Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 7
Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 8
Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda

Minimalistische slaapkamers

De lichtgrijze, beige en zalmroze tinten zijn ook verwerkt in de slaapkamers, wat een enorme rust en ruimte uitstraalt. Het enige waarop niet is ‘bezuinigd’, zijn kussens. Hoe meer comfort, hoe beter! Let er vooral ook op dat er verschillende vormen en groottes kussens worden gebruikt; dat maakt het net wat speelser.

Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 6
Afbeelding van een huis in de Jordaan op Funda 10

O, en hoe mooi is deze badkamer? Het subtiele olijfgroen past perfect bij de zwarte kranen en het vele marmer. Opvallend genoeg is dit de enige ruimte waar een echte plant staat in plaats van takken of bloemen -maar het groen is hier dan ook wel heel strategisch gekozen.

Kortom, een echt pareltje! Meer foto’s zien? Je vindt de bovenwoning voor € 925.000 k.k. op Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een woning in de Amsterdamse Jordaan met monumentale houtdelen
Sluiten