Funda finds: wie deze prachtige boerderij aan het water koopt, krijgt er zelfs een hertenverblijf bij

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Zoals deze boerderij die naast beschermd natuurgebied ligt en toch ook op 5 minuten rijden van de Amsterdamse Ring (maar die we helaas nét niet kunnen betalen).

Het toffe aan dit gebouw is dat het vanbuiten weliswaar echt een boerderij is, maar vanbinnen juist enorm modern.

Afbeelding van boerderij in Landsmeer woonkamer
Afbeelding van boerderij in Landsmeer eetkamer

Gouden details in een moderne boerderij

Neem bijvoorbeeld de woon- en eetkamer, die gescheiden zijn door industrieel zwart staal en zijn ingericht met moderne strakke vormen. Alleen de houten balken herinneren je eraan dat je eigenlijk in een boerderij bent, en dat contrast is eigenlijk heel tof.

Zwart, wit en andere neutrale tinten lijken dan ook het kleurenschema te zijn, maar er is één kleur die er wat meer uitspringt: goud! Dat zien we terug in de poten van de eettafelstoelen en in de kandelaars op tafel, maar ook in accessoires in de keuken.

Afbeelding van boerderij in Landsmeer keuken

Die keuken bevat trouwens allemaal fancy moderne snufjes. Wat dacht je van een wijnklimaatkas, een zelfreinigende oven en een kookplaat waar de afzuigkap al ín zit? En ook qua looks is er niets op aan te merken: de combinatie van wit aanrecht en zwart hout op de gietvloer is erg mooi.

Afbeelding van boerderij in Landsmeer werkkamer

Dezelfde strakke, bijna minimalistische inrichting zien we terug in de werkkamer. Die heeft weliswaar geen gouden details, maar wel stoelen in een soort grijsroze kleur, en ook dat matcht heel goed met bijvoorbeeld de zwart-witfoto’s die op het bureau staan. We vragen ons wel af hoe lang wij onze werkkamer zo mooi opgeruimd zouden kunnen houden…

Afbeelding van boerderij in Landsmeer overloop
Afbeelding van boerderij in Landsmeer badkamer 1
Afbeelding van boerderij in Landsmeer badkamer 2

Marmer in de badkamer

De bovenverdieping is niet alleen tof door de loopbrug die alle kamers verbindt (daar komt het kind in je spontaan – letterlijk en figuurlijk – van naar boven), maar vooral ook door de badkamers. Je kunt van marmer vinden wat je wilt, maar níet dat een douche met marmeren muren je geen luxe gevoel geeft. Het is bijna zonde om daarin te gaan douchen, maar gelukkig kun je er ook naar kijken vanuit het ruime bad.

Afbeelding van boerderij in Landsmeer slaapkamer 1
Afbeelding van boerderij in Landsmeer slaapkamer 2

En weet je nog, die zwart-witfoto’s in de werkkamer? Die komen ook terug in de meeste slaapkamers. We weten niet precies wat er op die foto’s staat, maar eigenlijk maakt dat ook weinig uit met het moderne karakter dat ze toch wel toevoegen.

Goed, de slaapkamer op de tweede foto had van ons misschien nog net een patroontje of blauwtintje mogen hebben zoals die op de eerste, maar aan de andere kant: hoe minimalistischer je slaapkamer, hoe beter je er vast in slaapt.

Afbeelding van boerderij in Landsmeer op Funda 2

Vanuit die slaapkamers heb je trouwens ook uitzicht op een weiland dat behoort tot een Europese netwerk van beschermde natuurgebieden. Én op een stuk grond dat dienst kan doen als hertenverblijf of weide voor kleinvee. Herten en lammetjes knuffelen? We vrezen dat we niet anders kunnen dan ons voor deze ene keer volledig bij de woorden van de makelaar aan te sluiten: wauw, wauw en nog eens wauw.

Je koopt deze boerderij (met 18.490 m2 grond!) voor € 1.450.011 k.k. via Funda. Maar er alleen over dromen mag natuurlijk ook.

Meer bijzondere Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: wie deze prachtige boerderij aan het water koopt, krijgt er zelfs een hertenverblijf bij
Sluiten