Funda finds: een heuse watervilla met uitzicht op de Amsterdamse Amstel

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze prachtige watervilla in Amsterdam combineert een stadse omgeving met een wijds uitzicht.

Altijd al gedroomd van wonen aan het water? Misschien dacht je dan aan een schattige woonboot aan een klein grachtje in Amsterdam. Da’s natuurlijk ook hartstikke knus, maar stiekem is deze luxere watervilla toch ook wel om bij weg te dromen.

Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 2

Watervilla aan de Amstel

De villa ligt aan de Amstel in Amsterdam – om precies te zijn ligt station Amsterdam Amstel aan de overkant van het water. Niet in het centrum dus, maar wel erg goed bereikbaar! Bij de woonboot zit een groot terras waarvandaan je zo over de rivier uitkijkt.

Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 3
Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 4
Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 5

Maar niet alleen het uitzicht is mooi, de inrichting mag er ook zijn. In tegenstelling tot de meeste woonboten heeft deze watervilla best wel wat hoogteverschillen, waardoor je overal leuke hoekjes hebt. De strakke vormen vormen samen met het lichte hout en het vele licht een semi-Scandinavische uitstraling.

O, en heb je de schommelstoel in de woonkamer gezien? Een stuk moderner dan die van je opa, maar waarschijnlijk alsnog heel comfortabel. Een heerlijke plek om weg te zinken in een boek naast de hangende kachel, waar we ook fan van zijn.

Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 6
Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 7
Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 8

Een zebra als ‘huisdier’

Hoewel we weinig kleur zien in het huis, liggen er in de slaapkamer wel mooie kussens van blauw fluweel op het bed. Dat, plus de grijze muur, plus de zebra op de muur (ik bedoel, hoe tof is dat?) maakt deze slaapkamer misschien wel onze favoriete ruimte van dit huis. Het is ook slim dat de verschillende spreien op het bed verschillende texturen hebben; daardoor wordt het een stuk speelser dan een normaal dekbedovertrek zou zijn.

Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 9
Afbeelding van watervilla in Amsterdam op Funda 10

Zie jij jezelf al op dit best wel idyllische plekje aan het water zitten om naar de ondergaande zon te kijken? Voor een luttele € 1.395.000 is deze watervilla van jou. Meer foto’s vind je natuurlijk op Funda.

Meer toffe Funda finds bekijken doe je hier:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een heuse watervilla met uitzicht op de Amsterdamse Amstel
Sluiten