Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 15 jun 2019

Funda finds: deze villa bij de Veluwe heeft de serre van je dromen

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag kwamen we deze prachtige villa tegen met een grote serre, waar natuurliefhebbers heel blij van gaan worden.

Het huis zorgt er door de grote serre voor dat binnen en buiten één geheel wordt. Maar dat niet alleen, het ligt ook nog eens in Wezep, aan de rand van de Veluwe.

Witte villa met serre

Door de witte kleur van het huis krijgen we spontaan een vakantiegevoel. De hoeveelheid hout die we meteen spotten verklapt al dat het huis een open haard heeft. Later leren we dat de villa er zelfs twee heeft: binnen én buiten. Ook krijgen we al een sneak preview van de serre, die een ronde vorm heeft.

Focus op de natuur

In deze villa draait alles om zonlicht en het prachtige groen rondom het huis. In de woonkamer zijn grote ramen te vinden die helemaal tot het plafond reiken. Het interieur benadrukt de focus op de natuur. Zo is het haardhout voor de open haard onderdeel geworden van de muur.

Ook is er op een klein stukje muur voor een printje gekozen van bomen. Dat kan goed, dankzij de verder elegante en rustige uitstraling van het huis. Die is gecreëerd door voor veel wit, zwart en grijs te gebruiken.

Het woon- en eetgedeelte zijn beiden zo groot dat er makkelijk twee aparte kamers van gemaakt hadden kunnen worden. Maar door alleen een halve afscheiding te maken, krijg je een veel ruimtelijker gevoel. In het huis is veel hout te vinden – weer een knipoog naar de natuur rondom het huis.

Serre als inspirerende home office

Dan is daar de megagrote serre waar we je U tegen zegt. De grote grijze tegels van natuursteen geven de ruimte een natuurlijke look. De ideale stijl bij een serre, als je het ons vraagt. Voor koude voeten hoef je trouwens niet bang te zijn – er is vloerverwarming. De serre is zo groot dat er in de home office twee bureaus geplaatst kunnen worden. Ook is er een kastenwand met zeeën aan opbergruimte.

Toe aan een pauze? Dan neem je plaats in het gezellige zithoekje waar je uitzicht hebt op de enorme tuin waar geregeld eekhoorntjes en vogels rondhuppen.

Raam tot in de nok

Zelfs in de slaapkamer wordt de nadruk gelegd op het groen rond het huis. Ook hier is weer genoeg raam te vinden om jaloers op te worden. Doordat het raam volledig in de nok doorloopt, krijg je een ruimtelijker gevoel. Daarnaast wordt het kleurenschema van wit-grijs-zwart hier uitgebreid met groen.

Als kers op de taart is daar de tekening en tekst met krijt op de muur. Zo leuk dat je ‘m waarschijnlijk laat staan als je dit huis koopt.

Overdekt terras

Tja, het blijft Nederland hè. Bij dit huis kan je dankzij dit té leuke overdekte terras altijd genieten van de buitenlucht. Een kleed, schilderijtjes en een paar planten zijn genoeg om er een gezellig buitenterras van te maken. Oké, we geven het eerlijk toe: die open haard helpt ook zeker mee.

Extra handig is de opbergruimte naast het terras. Zo kan je bij code oranje de kussens en andere spullen gemakkelijk veilig stellen.

Je koopt deze villa met serre voor €649.500 k.k. op Funda.

Meer fijne Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze villa bij de Veluwe heeft de serre van je dromen
Sluiten