Funda finds: een villa in Groningen met enorm hoge ramen en wijds uitzicht

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze keer reizen we af naar het verre Groningen voor een prachtige villa met gigantische ramen.

En o ja, de villa is niet alleen qua architectuur heel mooi, maar je hebt ook nog eens wijds uitzicht over de weilanden. Voor ultieme rust moet je dus duidelijk hier zijn – voor de ultieme vrijheid ook.

Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 2
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 3

Een villa vol ramen

Een bakstenen muur met twee schamele ramen erin? Daar doen de architecten van dit huis duidelijk niet aan. Sterker nog, de ‘muur’ aan de kant van de woonkamer en eettafel bestaat volledig uit ramen. Daardoor heb je niet alleen prachtig natuurlijk licht binnen, maar lijkt het ook nog eens alsof je zo de natuur in kunt lopen. En omdat je bijna geen buren hebt, loop je het risico op gluurders toch niet.

De ruimte, die toch al zo groot lijkt door de vele ramen, is trouwens ook nog eens heel ruimtelijk ingedeeld. Genoeg ruimte voor spontane dansjes in je gekke uurtje, dus. Maar vooral ook: minder om opgeruimd te houden!

Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 4
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 5

Ook de keuken is enorm ruim – en vooral heel gróót. En omdat alle kastjes en het aanrecht wit zijn, lijkt ook deze ruimte nog net iets groter dan ‘ie al is. Ook heel tof: de muur tegenover het raam is weliswaar bedekt met een toffe IXXI. Zo krijgt de keuken toch een beetje karakter.

Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 6
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 7

Een schuin dak in de slaapkamer

Door het puntdak van het huis, hebben veel ruimtes op de eerste verdieping een schuin dak. Daardoor heb je weliswaar minder vrijheid met inrichten, maar het geeft tegelijkertijd een knusser gevoel. Ook veel van de slaapkamers hebben trouwens een zijde die volledig uit ramen bestaat; zo kun je elke dag wakker worden van de zon op je gezicht. Oké, in de zomer dan.

En als je gewoon door wilt slapen ‘s ochtends, kun je altijd nog in de donkerdere inloopkast gaan slapen – die is er duidelijk groot genoeg voor.

Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 8
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 9
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 10

Het huis heeft zelfs meerdere kinderkamers, die naast licht vooral erg kleurrijk zijn. Heel tof aan bovenstaande kamer is bijvoorbeeld dat er niet zomaar een halve muur blauw is geschilderd, maar dat die lijn niet zomaar recht loopt: in het midden zijn er wat ‘bergjes’. Dat maakt het allemaal net iets speelser.

Ook de gele muur in de andere kinderkamer is heerlijk vrolijk, vooral in combinatie met het kleine stukje behangen met een patroontje.

Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 11
Afbeelding van een villa in Groningen op Funda 12

En als al die ramen nog niet genoeg waren om je één met de natuur te voelen, dan kun je altijd nog buiten in bad. In de jacuzzi, om precies te zijn. En het mooie is: je koopt deze villa voor slechts € 795.000 k.k. via Funda. Lang leve Groningen!

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een villa in Groningen met enorm hoge ramen en wijds uitzicht
Sluiten