Funda finds: een klassiek huis met originele glas-in-loodramen

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Zo vonden we deze monumentale villa in Veghel, met een klassieke inrichting en prachtige glas-in-loodramen.

Net alsof je zo het huis van een rijke koopman in de Gouden Eeuw binnenwandelt, zouden we bijna zeggen – maar dan toch net wat chiquer.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 2
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 3
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 4

Een koninklijke entree

Het begint al in de hal, die gesierd wordt door bogen en een stenen pilaar, met gouden lijsten en een enorme grote klok als decoratie. Een betere ontvangst bestaat er niet, toch? Om in de sferen van Koningsdag te blijven: je kunt hier best hooggeëerd bezoek ontvangen.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 5
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 6
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 7

Die klassieke stijl wordt voortgezet in de woonkamer, inclusief mooie visgraatvloer van donker hout en een gouden kroonluchter. Let vooral ook even op de toffe houte poten onder de meubels: die passen niet alleen volledig in het interieur, maar hebben ook wieltjes, waardoor je gemakkelijk kunt herindelen als je daar zin in hebt.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 8
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 9

Donker hout is natuurlijk prachtig, maar we zijn ook heel erg fan van deze iets lichtere kamer. Dat komt niet alleen omdat er meer lichtval is, maar ook door de mooie kast en het bureau van groen hout, mét gouden details. Een perfect hoekje om een boek te schrijven, liefst met ganzenveer en al.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 10
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 11

Het pronkstuk: de glas-in-lood-ramen

We hadden al gezegd dat dit een monumentaal huis was, en met zo’n mooi glas-in-lood-raam snappen we dat ook wel! Wie de ramen meestal het mooiste gedeelte vindt van een kerk, kan z’n hart hier ophalen. Let vooral ook even op de trap, waarvan de spijlen mooi sierlijk zijn.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 12
Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 13

De slaapkamers zijn net wat moderner, maar ook hier komen de crèmekleur en het donkere hout goed terug. Zo is er geen aparte kledingkast, maar kun je je kleding bewaren achter een enorme houten wand. Ook de houten nachtkastjes passen goed bij de rest van het huis.

Afbeelding van klassiek huis in Veghel op Funda 14

Zie jij jezelf hier wel wonen? Je koopt dit mooie Brabantse huis voor € 800.000 k.k. via Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een klassiek huis met originele glas-in-loodramen
Sluiten