Funda finds: wat een unieke kans! De Gregoriuskapel in Utrecht staat te koop

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag hebben we een unieke woning: de Gregoriuskapel in Utrecht staat namelijk te koop als woonhuis.

Bereid je maar vast voor op een flinke dosis glas-in-lood, want daar zit deze grote loftwoning vol mee.

funda utrecht
funda utrecht

Bij het zien van de eerste foto’s viel onze mond even open. Wát een unieke woning. Niet alleen woon je in een oude kapel, maar zijn de mooiste elementen van de ruimte nog bewaard gebleven. Zo is er in de ruimte ontzettend veel glas-in-lood te vinden, maar is ook het originele pijporgel nog helemaal werkend en intact.

funda utrecht

Unieke glas-in-lood kunstwerken

Het prachtige, unieke glas-in-lood wordt helemaal afgemaakt door een indrukwekkende kroonluchter. De eetkamer misstaat niet in deze immens grote ruimte. Wij zouden hier elke avond wel willen genieten van een lekker diner.

Lees ook: DIY: een stylish glas-in-loodraam

funda utrecht
funda utrecht

De slaapkamer vinden we precies onder het pijporgel. Vanaf deze hoogte heb je een uitzicht over de hele ruimte. Het bed is een op maat gemaakt hemelbed, wat precies onder het orgel gemaakt is. Geheel in dezelfde stijl natuurlijk, waardoor het naadloos in elkaar overloopt. Indrukwekkend werk!

Ook is er een ‘uitloper’ gecreëerd, die nog als een extra zithoekje of bijzondere werkplek ingericht kan worden.

funda utrecht
funda utrecht

All black in de badkamer

Waar we in de woonruimte alleen wit op de muren zagen, is in de badkamer juist naar de zwarte verf gegrepen. Ja, deze badkamer hoort écht bij hetzelfde huis. De badkamer heeft een losstaand bad en twee gootstenen. Daarnaast was de badkamer zó ruim, dat er maar een bank, hocker en stoel neer zijn gezet. Tja, en dat zien we niet vaak.

Zie jij jezelf wel wonen in deze oude Gregoriuskapel? Het optrekje staat voor €1.385.000 k.k. te koop op Funda. Daarmee woon je in het Museumkwartier van Utrecht, op loopafstand van talloze terrasjes, barren en winkels. Wij zouden het wel weten, als we het geld op onze bankrekening hadden staan.

Meer moois in Utrecht op Funda

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: wat een unieke kans! De Gregoriuskapel in Utrecht staat te koop
Sluiten