Funda finds: dit huis in Maastricht is roze aan de buitenkant (en vanbinnen net zo kleurrijk)

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag reizen we af naar het zuidelijke Maastricht, voor een monumentaal herenhuis met een roze buitenkant (of zoals de advertentie zegt: Ossebloedrood – maar dat klinkt toch een stuk minder appetijtelijk).

De inrichting van dit stulpje is ook het bekijken waard, al is het alleen al voor de combinatie tussen bijna kitscherig ouderwets en juist heel modern kleurrijk. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we daarvan vinden, maar bijzonder is het wel.

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 2

Neem bijvoorbeeld de woonkamer. Daar is weinig kleurrijks te bekennen: het is vooral bruin en grijs, en precies wat je zou verwachten bij het woord ‘herenhuis’. Beeldjes op de open haard, paar stillevens aan de muur, groot vloerkleed op de grond… O ja, en een moderne fauteuil en tv die eigenlijk een beetje uit de toon vallen.

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 3

Creëer designkamers met een bijzondere boekenkast

Maar hoe anders is woonkamer nummer 2, waar de vloerbedekking rozerood is en de boekenkast ontzettend modern. En mooi, vinden wij: met een boekenkast die niet rechthoekig is, kun je elke kamer al meteen veel stijlvoller maken. Deze ronde vorm zien we niet vaak, maar staat wel heel tof.

LEES OOK: Deze superschattige giraffe boekenkast wil je nú voor in de kinderkamer

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 4
Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 5

De keuken is ook modern, met een kleurrijk palet aan eettafelstoelen (die tóch bij elkaar passen), terwijl in de slaapkamer de eerder geziene kleurrijke vloerbedekking juist wordt gecombineerd met klassiek bloedembehang en bruinige gordijnen – nee, wij snappen het ook niet meer. Leuk om op te merken is wel dat je in vrijwel iedere kamer de houten balken aan het plafond ziet, die je aan de geschiedenis van dit herenhuis herinneren.

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 6

Een paarse inloopkast

Ja, je ziet het goed: er is meer dan rood en bruin in dit huis. Paars, welteverstaan! En dan maar liefst een hele inloopkast, waar we een beetje jaloers op zijn. Paars komt hier niet alleen terug in de vloerbedekking, maar ook in de lades: de combinatie van licht- en donkerpaars maakt het net wat speelser.

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 7

En is paars toch niks voor jou? Dan vertoef je gewoon een tijdje in het bad op klassieke gouden pootjes in de badkamer

Afbeelding van roze huis in Maastricht op Funda 8

… of op het wederom roze dakterras, natuurlijk. Dat heeft ook nog eens uitzicht over Maastricht! Wie daar z’n zomer wel graag doorbrengt, kan dit huis kopen voor € 498.000 k.k. via Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit huis in Maastricht is roze aan de buitenkant (en vanbinnen net zo kleurrijk)
Sluiten