Funda finds: leef als een koningin in deze royale monumentale villa in Fryslân

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen – zoals deze ultieme prinsessendroom in hartje Friesland. Misschien had je nog nooit van Hurdegaryp gehoord, maar nu ga je het zeker ook niet meer vergeten.

Het moge duidelijk zijn: dit is alles waar je van droomt als je kind bent en prinses wil worden. Of als volwassene. Mag natuurlijk ook.

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 2
Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 3

Het begint al met de grande entrée; alles is wit, hoog en vooral: rúím. Maar het is niet alleen door de klassieke kleuren en vormen die worden toegepast dat dit zo royaal overkomt. Ook de kandelaar in de gang, de enorme vaas (die sowieso kapot zou gaan als het een erfstuk in een Amerikaanse tienerfilm zou zijn), de klassieke klok aan de wand en natuurlijk het gigantische standbeeld stralen allemaal enorme luxe uit.

Alsof het huis zelf dat nog niet genoeg deed.

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 4
Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 5

Leef als een koningin

The Queen will see you now! In deze ruime woonkamer – in poederroze en wit, uiteraard met kroonluchter en gouden spiegel – kun je je gasten ontvangen voor theekransjes. Of voor zakelijke gesprekken, want het is tenslotte 2019. Maar wat je er ook doet, het staat vast dat je je enorm hooggeëerd zult voelen in dit paleis.

Natuurlijk kun je dit gevoel ook in een kleinere kamer creëren; het behang en kleurenschema doen een heleboel. Als je je bank vol lichtroze kussens legt, ben je al een eind.

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 7
Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 6

Wat de woonkamer ook zo mooi maakt, is de hoeveelheid licht die door de hoge ramen schijnt. op Een zomerdag kun je je chique woonkamer gemakkelijk inruilen voor een wandeling door de mooie noordelijke provincie. Liefst op roze regenlaarzen, als je dan toch bezig bent.

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 9
Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 8

Het perfecte thuiskantoor

Meer ruimte? Meer ruimte. Want als je zakelijke gasten niet in de woonkamer wilt ontvangen, kun je dat natuurlijk altijd nog in je werkkamer ter grootte van twee normale slaapkamers doen. Hoewel je in die bureaustoel natuurlijk ook gewoon een boek kunt lezen in het zonnetje. Als je dit huis hebt gekocht, heb je het immers eigenlijk toch al gemaakt.

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 10
Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 11

Overigens is alles in deze villa in meervoud. Naast de enorme woonkamer is er nog een kleinere – waar je elkaar daadwerkelijk kunt verstaan omdat je op normale afstand zit. En uiteraard zijn er meerdere slaapkamers, zodat je iedereen te gast kunt vragen tegenover wie je wilt pronken met je prachtige villa. Tenzij je zelf elke avond in een andere kamer wilt slapen, want hé, waarom ook niet?

Afbeelding van royale villa in Friesland op Funda 12

Komt jouw jongere ik-wil-prinses-worden-ik ook al om het hoekje kijken? Bij ons wel! Misschien is zo’n prachtige villa onbereikbaar, maar dat betekent niet dat ons decadente hart niet wat sneller mag gaan kloppen van dit klassieke bad op pootjes.

Meer foto’s zijn te zien op Funda. Kopen? ‘Prijs op aanvraag’ – dat zegt meestal wel genoeg…

Meer pareltjes op Funda:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: leef als een koningin in deze royale monumentale villa in Fryslân
Sluiten