Funda finds: een minimalistisch huis in Rotterdam met geweldig dakterras

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Zoals dit toffe huis in Rotterdam, met een dakterras waar je het liefst de hele zomer wilt doorbrengen.

De rest van het huis is trouwens ook de moeite waard – vooral voor wie nog wat inspiratie voor een minimalistisch interieur kan gebruiken.

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 2
Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 3

Een ultiem minimalistisch interieur

Bank, salontafel, tv-meubel, tv. En een kastje voor servies, misschien. Meer heb je niet nodig in de woonkamer, toch? Dat is ongeveer wat de bewoners van dit minimalistische huis gedacht moeten hebben. Oké, we spotten één waxinelichthouder op tafel en nog twee kaarsen op de kast, maar in feite zijn die ook functioneel.

Zeg erover wat je wilt, maar je kunt er niet omheen dat dit interieur heerlijk ruim en clean overkomt. En dat komt dus niet alleen door de prachtige grote ramen en de neutrale witte en beige tinten.

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 5

Het aangrenzende keukentje is al net zo strak en modern, maar is zwart in plaats van wit of bruin. Die variatie in kleur brengt toch een net wat andere sfeer en geeft de ruimte wat meer diepte. Bonus is natuurlijk ook dat je vlekken van gemorste saus een stuk minder goed ziet op zwart.

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 6
Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 7

Witter, witter, witst in de slaapkamer

Je hebt lichte, witte slaapkamers, en dan heb je nog dit. Oké, de vloer en gordijnen hadden ook nog wit gekund, maar we vrezen dat het er dan uit zou hebben gezien als een soort ziekenhuiskamer – een luxe variant met balkon, welteverstaan. Met deze houten vloer is het echter vooral erg mooi.

Dat ook hier zoveel ruimte is komt overigens niet alleen door het vele wit, maar ook door de lage kledingkast. Een hogere kast maakt de kamer vaak toch al een stuk kleiner.

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 8
Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 9

De badkamer is weer vooral zwart, met grote tegels die ook de rand van het bad beslaan. Zo voorkom je dat het bad een groot wit object is dat enorm breekt met de rest van de ruimte, maar valt het juist heel mooi in de rest van het geheel. Ook fijn is het kastje van licht hout, dat zo toch nog een beetje de sfeer van de houten vloer de badkamer in brengt.

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 10
Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 11

Dakterras met uitzicht over Rotterdam

Maar het mooist aan dit huis op Funda is natuurlijk het dakterras dat direct aan de woonkamer grenst. Dat is groot genoeg voor een uitgebreide loungeset – en dus ook voor toffe feestjes. Nog wat extra plantenpotten erbij en je bent helemaal klaar voor de zomer!

Afbeelding huis in Rotterdam op Funda 12

Geïnteresseerd? Je koopt dit huis voor € 479.000 k.k. via Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een minimalistisch huis in Rotterdam met geweldig dakterras
Sluiten