Funda finds: een superstijlvol rijtjeshuis mét atelier in de achtertuin

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze 2-onder-1-kapwoning in Vianen is niet heel onbereikbaar, maar daarom is ‘ie alleen nog maar leuker.

Want o ja, hij heeft een eigen atelier in de achtertuin. Die kun je natuurlijk gebruiken als gewone werkkamer, maar wij zien al helemaal voor ons dat we de hele dag achter een schilderezel kunnen staan – of het gebouw omtoveren tot gigantische keuken om aan de lopende band taarten te bakken.

Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 2
Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 3

Blauwe muur in de werkkamer

Daar is ‘ie dan, het atelier! Op dit moment wordt het gebruikt om sieraden te maken, maar je kunt het natuurlijk voor van alles gebruiken- het zou zelfs een kleine woning kunnen worden voor opa en oma, ware het niet dat dat je fantasie net iets minder prikkelt.

Wat je fantasie wél prikkelt, is de lichtblauwe muur in de ruimte. Blauw is de beste kleur voor een muur in je werkkamer, omdat het de productiviteit zou verbeteren. Het staat voor wijsheid en intuïtie, maar is tegelijkertijd een levendige kleur die je vrolijk maakt. Ook het vele licht, dat zelfs door de balken aan het plafond valt, maakt dit atelier tot een fijne werkplek.

Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 4
Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 5
Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 6

Planten en gele stoelen

De woning zelf is uit iets donkerder hout gesneden dan het atelier, maar dat zorgt eigenlijk juist voor een moderne sfeer. De ietwat donkere vloer en bank worden bovendien mooi opgefleurd door de toffe gele stoelen aan de eettafel en kussens met een leuk printje.

Planten zijn duidelijk een thema: niet alleen op schilderijen en zelfs één van de kussens, maar ook gewoon verspreid over de woonkamer. En nou ja, je weet inmiddels hoeveel we op de Roomed-redactie van planten houden.

Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 7
Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 8

Die natuurlijke kleuren komen ook in de rest van het huis terug. De slaapkamermuur zit tussen olijfgroen en bruin in, en contrasteert mooi met de witte lakens en deur. Als je de vloer vervangt door wederom iets donkerder hout en meer planten neerzet, krijg je een nog chiquere uitstraling.

Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 9
Foto van een 2-onder-1-kapshuis op Funda met atelier 10

En o ja, mogen we nog héél even aandacht voor de kinderkamer? Daar horen natuurlijk geen donkere kleuren, maar gewoon een lichtblauwe kast en een felgele muur – omdat het kan. Vind je dat supergeschikt voor je kind óf wil je stiekem gewoon zelf in deze kamer met gele muur slapen? Voor € 450.000 k.k. is deze 2-onder-1-kapwoning in Vianen van jou. Inclusief trampoline in de achtertuin, hopen we voor jou.

Meer toffe Funda finds

 

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een superstijlvol rijtjeshuis mét atelier in de achtertuin
Sluiten