Funda finds: wonen in een oud kasteel in Nijmegen, het kan!

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag hebben we een wel heel uniek aanbod voor je: een oud kasteel in Nijmegen.

Al zouden we het ook zo geloven als dit een oude kerk was geweest. Wat een uniek pand!

funda kasteel nijmegen

Een mooi verhaal: de toren van het pand dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Samen met verdedigingsmuren, torens en grachten is dit zeer waarschijnlijk een kasteel geweest. In de tweede helft van de 16e eeuw is dit oorspronkelijke kasteel waarschijnlijk verwoest, maar de toren is blijven staan. De rest van het huis is er in de 18e en 19e eeuw bijgebouwd.

Een bijzondere plek om te wonen dus. Een gedeelte van een oud kasteel, maar tóch voorzien van alle woongemakken. In 2003 is het pand namelijk helemaal gerenoveerd – en dat maakt het tot het moderne woonhuis dat het nu is.

funda kasteel nijmegen
funda kasteel nijmegen

Dat het huis van buiten oud is, dat zie je binnen niet meteen terug. Tenminste, door de houten balken krijgt de woonkamer wel meteen die oude sfeer mee. De oude balken zorgen er namelijk meteen voor dat er veel sfeer in het huis terug te vinden is. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige grote planten gehad.

funda kasteel nijmegen

Veel licht door de grote ramen

De oude staldeuren die vroeger in het pand te vinden waren, zijn vakkundig vervangen door moderne deuren en ramen. Hierdoor ontstaat er een enorme portie lichtinval, wat het huis ontzettend licht maakt. Heerlijk, zulke grote ramen.

funda kasteel nijmegen
funda kasteel nijmegen

Ook de ruime keuken is van alle gemakken voorzien. We vinden het granieten aanrechtblad bijvoorbeeld prachtig, vooral omdat de kleuren die in het keukenblad terugkomen ook bij de keukenkastjes terug te vinden zijn.

funda kasteel nijmegen

De master bedroom vinden we in de nok van de toren. Eerlijk is eerlijk, wij hadden de slaapkamer waarschijnlijk wel anders ingericht – al vinden we het gebruik van verschillende kleuren en patronen op een muur wel heel creatief bedacht. Maar even, hóé mooi is deze ruimte? De witte klamboe accentueert de vorm van de slaapkamer nog eens extra duidelijk.

Zie jij jezelf hier ook wel in slaap vallen? Het huis is te koop op Funda voor € 1.175.000 k.k. Op Funda vind je ook nog veel meer foto’s van het huis, dus neem daar zeker even een kijkje.

Meer Funda finds bekijken?

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: wonen in een oud kasteel in Nijmegen, het kan!
Sluiten