Funda finds: dit schattige monumentale huis in Den Bosch is oud van buiten en nieuw van binnen

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze week een huis speciaal voor iedereen die altijd al eens in de oude binnenstad van Den Bosch heeft willen wonen.

Op Funda vonden we namelijk een heel leuk huisje dat gebouwd is in 1880; met van die leuke oude steentjes aan de buitenkant, rechtstreeks aan de gracht en tussen allerlei zeer fotowaardige steegjes in. Praktisch midden in het centrum, maar dan toch op een rustig stukje. Ideaal!

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 2
Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 3

Oud van buiten, nieuw van binnen

Aan het interieur zie je echter totaal niet dat het gebouw al bijna 140 jaar oud is. Drie jaar geleden is het namelijk volledig gerenoveerd. Sindsdien heeft het een mooie moderne betonvloer (mét vloerverwarming) en een lekker grote woonkeuken.

Door de neutrale vloer en meubels, was er bovendien een mooie gelegenheid om een opvallend behang te gebruiken – en dat hebben de bewoners gedaan ook. Of je het nu mooi vindt of niet, vrolijk is het zeker.

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 4

In het interieur is ook veel gebruikgemaakt van modern zwart. Let bijvoorbeeld op de lampen boven de tafel van zwart staal, én natuurlijk het zwarte keukenblok. Het glanzende zwarte marmer past perfect bij het zwarte hout waar het blok mee afgewerkt is – en de witte kraan staat daar dan weer in tof contrast mee. Pure perfectie, zouden we bijna willen zeggen.

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 5
Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 6

Trap van zwart staal

Ook de open trap die je naar de tweede verdieping leidt, is een combinatie van zwart hout en zwart staal. Lekker minimalistisch! Daardoor past de toch wel opvallende trap goed bij niet alleen het keukenblok, maar ook de kachel.

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 7

Het huis is groter dan het van buiten misschien lijkt: de trap leidt je namelijk naar nóg een woonkamer – een iets gezelligere, als je het ons vraagt. Hij is namelijk niet alleen opgefleurd met mooie kussentjes op de bank, maar ook met een gigantische vioolbladplant. Onze favoriet.

En o ja, het drukke patroon in het behang is ook hier aanwezig, maar het blendt meer in met de rest door de combinatie van zwart-wit met de gebroken witte meubels.

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 8
Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 9

Op deze verdieping is niet alleen de eerste slaapkamer (de rest is op zolder), maar ook een prachtige open badkamer. Hoe tof is de combinatie van de glanzende groene tegels met de gouden kraan? Doordat er geen muur is, is de badkamer bovendien lekker ruim.

Afbeelding van een monumentale woning in Den Bosch op Funda 10

Zelfs de wc in dit huis is erg stijlvol: weliswaar met witte in plaats van toffe groene tegels, maar wel met eenzelfde gouden kraan én één van de mooiste toiletborstelhouders die we ooit hebben gezien. Die past zelfs heel goed bij de donkerblauwe muur. Bestaat er al zoiets als #toiletgoals?

Je vindt deze leuke monumentale woning voor € 590.000 k.k. op Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit schattige monumentale huis in Den Bosch is oud van buiten en nieuw van binnen
Sluiten