Funda finds: een molen (!) in Zeeland met landelijk interieur

Als we over Funda struinen, komen we aardig wat bijzondere dingen tegen. Een monumentale villa op een heus landgoed, een oude school… Maar in Veere in Zeeland staat nu een gebouw te koop dat daar nog eens (letterlijk) met kop en schouders bovenuit steekt: daar kun je wonen in een molen!

De molen, gebouwd in 1909, ligt aan het Veerse Meer. Je kunt dus niet alleen mooie wandelingen en fietstochten maken zodra je naar buiten stapt, maar hebt ook nog eens een prachtig uitzicht vanaf de zolder (en trouwens ook vanuit de woonkamer).

Funda finds molen landelijk interieur 2
Funda finds molen landelijk interieur 3
Funda finds molen landelijk interieur 4

Houten meubels in een landelijk interieur

Je verwacht misschien krakende planken en meubels vol stof in de molen, maar niets is minder waar. Het gebouw is ingericht met prachtige houten meubels, versleten-maar-dan-op-een-goede-manier stoelen én natuurlijk een grote boekenkast – zoals het hoort.

Funda finds molen landelijk interieur 5
Funda finds molen landelijk interieur 6
Funda finds molen landelijk interieur 7

De inrichting van de huidige bewoners voelt nog wel ietwat leeg; de oude schilderijen, kandelaars en chique boeketten zorgen naar onze mening voor een net iets te statige look. Maar met een mooi vloerkleed en wat knusse banken kun je daar natuurlijk zo iets aan doen! En als je de open haard aansteekt, zal er sowieso gezelligheid door de ruimte heen knetteren.

Funda finds molen landelijk interieur 8
Funda finds molen landelijk interieur 9

Het molengevoel: ruitjesdekbedden en luiken voor de ramen

Ook in de slaapkamer is het landelijke gevoel perfect gecreëerd: men neme beddengoed met ruitjes, een rieten stoel en opengeslagen luiken, et voilà. Voor de finishing touch zijn nog wat schattige schilderijtjes neergezet – van dieren uit de omgeving, uiteraard.

Funda finds molen landelijk interieur 10

En o ja, de molen heeft ook nog een zolder. We zijn er nog niet  helemaal over uit of we het oude-schip-gevoel daarvan heel tof of eerder een beetje creepy vinden. Maar wat je er ook van vindt, het is duidelijk dat deze ruimte heel veel potentie heeft. Ondanks dat de verdieping nu wordt gebruikt als werkzolder voor het draaien van de molen, kun je er namelijk ook gewoon een werkkamer/chillplek/et cetera van maken.

Zie je dat al helemaal zitten? Voor € 1.265.000 k.k. is de molen van jou.

Meer toffe Funda finds

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een molen (!) in Zeeland met landelijk interieur
Sluiten