Funda finds: een prachtige loft met bakstenen muur in Amsterdam-Centrum

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. In deze loft op het Prinseneiland kun je bijvoorbeeld prinsheerlijk wonen – nee, wij zijn er ook nog niet over uit of we die woordgrap van de makelaar goed vinden of niet.

Prinseneiland is één van de Westelijke Eilanden die net ten westen van Amsterdam Centraal liggen, wat betekent dat dit pareltje ook nog in het midden van onze bruisende hoofdstad ligt. Wat wil je nog meer?

Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 2
Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 3
Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 4

Bakstenen muur in de woonkamer

We zijn sowieso al fan van bakstenen muren, maar al helemaal van die in dit huis. De ‘onafgemaakte’ look laat ze niet alleen een stuk lichter ogen dan muren van donker steen, maar geeft ook een lekker industrieel randje aan het interieur.

O, en er zitten lekker veel bruin- en wittinten in die in de rest van de meubels kunnen worden verwerkt – en dat is gedaan ook. De banken, kussens, het vloerkleed en zelfs de tafel hebben allemaal net een andere kleur, maar matchen perfect bij elkaar. Een fijne mix van donker en licht! De planten geven er tot slot wat kleur aan.

Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 5
Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 6

De slaapkamer is qua stijl niet gek veel anders dan de woonkamer, behalve dat er relatief meer wit wordt gebruikt bij het bruin. Tel dat op bij het feit dat er überhaupt meer licht is in deze ruimte, en deze rustige plek om te slapen zou niet misstaan in een chique hotel.

In het hele huis vind je bovendien een visgraatvloer van licht hout, die mooi staat bij de rest van de kleuren.

Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 7
Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 8

Beige badkamer

Toegegeven, écht beige is deze badkamer (één van de twee in het huis, overigens) niet – maar het allitereerde zo mooi. Feit is wel dat zelfs deze ruimte in het kleurenpalet van deze loft past. We zien hier meteen ook dat je absoluut voor koraal-/zalmachtige tinten moet gaan als je toch wat kleur wilt toevoegen aan je wit met bruine interieur. Al is het maar in de vorm van een handdoek.

Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 9
Afbeelding van een loft in Amsterdam op Funda 10

O, en heb je het te warm in de zomer? Dan zet je toch gewoon de voorkant van het huis open! Kun je meteen een praatje maken met de mensen op straat.

Tot onze grote spijt is dit huis wel al verkocht voor iets minder dan € 1,5 miljoen – zijn we nét de kans misgegrepen om onze droom in vervulling te laten gaan.

Meer Funda finds in Amsterdam

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een prachtige loft met bakstenen muur in Amsterdam-Centrum
Sluiten