Funda finds: wonen in een kerk? Het kan in het Friese dorpje Jirnsum

Stel je voor, zodra je door de voordeur van een oude kerk loopt, waan je je ineens in een nieuwbouwhuis. Het klinkt bizar, maar in het Friese dorpje Jirnsum staat zo’n prachtige kerk waar je kunt wonen. En hij staat nu te koop!

Op Funda komen we vaak bijzondere huizen tegen die we graag met jullie willen delen. Zo ook deze kerk in Jirnsum, een klein dorp tussen Heerenveen en Leeuwarden in het midden van Friesland. De kerk werd in 1877 gebouwd, en is onlangs herbenoemd tot een nieuwbouwwoning. En dat ziet er onwijs bijzonder uit!

roomed-funda-finds-kerk3
roomed-funda-finds-kerk

Aan de buitenkant heeft de kerk al zijn karakteristieke eigenschappen gehouden. Het contrast met de binnenkant, een nieuwbouwwoning, is dan ook ontzettend groot. We kunnen ons voorstellen hoe bijzonder het moet zijn om in zo’n prachtig droomhuis te mogen wonen.

Oké, we geven toe, het is een behoorlijk project. De inrichting die je op de foto’s ziet, is namelijk met een computer gemaakt. De basis van het nieuwbouwhuis ligt er, maar er moet nog veel aan gedaan worden om het woonbaar te maken. Dus, voor wie houdt van een project, voor iets minder dan € 600.000 is dit bijzondere droomhuis van jou.

Meer zien?

Enthousiast geworden? Dan raden we je het zeker aan om nog even op de Funda-pagina van dit bijzondere huis te kijken.

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: wonen in een kerk? Het kan in het Friese dorpje Jirnsum
Sluiten