Funda finds: een historisch appartement in Utrecht met roze gordijnen én uitzicht op de Dom

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen.

We weten niet wat we toffer vinden aan dit Rijksmonument: dat het vanbinnen bijna helemaal roze is, of dat je praktisch naast de Dom gaat wonen (“dichter bij de Dom wonen kan niet”, aldus de makelaar). Oké, eigenlijk moeten we natuurlijk het laatste zeggen, maar halló, roze gordijnen? Kortom, dit appartement in Utrecht is een echt pareltje.

Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 1
Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 2
Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 3

Of nou ja, één appartement… eigenlijk zijn het er twee! Op Funda worden Domstraat 50 en 54 samen aangeboden. Die zijn nog niet met elkaar verbonden, maar kunnen dat wel worden. De appartementen zijn in 1880 gebouwd en sindsdien door meerdere bekende personen bewoond: dichter Hendrik Marsman bijvoorbeeld, van wie ook het gedicht op de gevel is, en beeldhouwer Jeannot Bürgi.

Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 4

Roze gordijnen en een prachtige donkere vloer

Zij haalden vast veel inspiratie uit het leven op straat, dat perfect te bekijken is door de grote ramen. Het hoge plafond wordt geaccentueerd door de lange roze gordijnen, die niet alleen perfect kleuren bij de muren (met handgemaakt behang uit 1880), maar ook bij de klassieke houten kloostervloer.

Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 5

Het appartement ligt deels in de schaduw van het de monumentale Domkerk, maar heeft ook zeker genoeg licht voor de Instagram-foto’s die je ongetwijfeld de hele dag door in dit huis gaat maken. En nog in een comfortabele positie ook, met al die kussens op de bank.

Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 6
Afbeelding van een historisch appartement in Utrecht op Funda 7

Zelfs de slaapkamer is precies in de stijl van de rest van het appartement: hoe tof zijn de grote gouden spiegel en de opvallende lamp aan het plafond? Apart van elkaar lijken de interieurdetails misschien wat kitscherig, maar samen zijn ze niet minder dan prachtig.

Zie jij het wel zitten om in een mooi appartement op een nog mooiere plek te wonen? Je vindt de appartementen voor € 778.000 k.k. op Funda. Gek genoeg worden ze al een aantal maanden aangeboden – wij zouden het wel weten als we het geld hadden.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een historisch appartement in Utrecht met roze gordijnen én uitzicht op de Dom
Sluiten