Funda finds: dit herenhuis heeft nog een oude gewelfkelder

Hoewel nieuwbouwhuizen soms ook charmant kunnen zijn, houden wij het meest van oude huizen. Dit herenhuis in Geertruidenberg (tussen Dordrecht en Tilburg) komt uit 1560, maar is geheel gerenoveerd. En heel cool: de keuken van het huis is in een echte gewelfkelder te vinden.

Het herenhuis, genaamd “Den Wynisbooch”, is een rijksmonument uit de 16e eeuw aan de rand van de gezellige markt van Geertruidenberg. Wij werden bij het kijken van de foto’s vooral enthousiast van de oude elementen die nog steeds in het huis terug te vinden zijn.

roomed-huis-kelder
roomed-huis-kelder

Wat in deze ruimte goed te zien is, is dat het vroeger een houten huis geweest is. Er is zo veel aandacht voor oude details die bewaard zijn gebleven, waardoor er heel veel sfeer en karakter in het huis terug te vinden is. Zo ook de prachtige openhaard.

Door een groot schilderij boven de openhaard te hangen, creëer je een echte eyecatcher. Je oog wordt er meteen naar toe getrokken. Ook met de grote vaas met verschillende soorten takken wordt een statement gemaakt.

roomed-huis-kelder

Witte bakstenen
Het pareltje van het huis: de keuken die zich in de gewelfkelder bevindt. Het nadeel van een gewelfkelder is vaak dat deze erg donker is door de kleur van de bakstenen plafond. Er komt natuurlijk ook weinig daglicht in de ruimte, aangezien er meestal geen ramen zijn. Door de bakstenen van de gewelfkelder wit te verven, wordt de ruimte toch heel licht. Slim gedaan!

roomed-huis-kelder

Ook in de slaapkamers van het huis is goed te zien dat dit vroeger om een houten huis zien. Het witgeschilderde plafond is een prachtige combinatie met de oude houten balken. Ook heel stijlvol: een zwart bed in combinatie met andere zwarte meubels. Dat zien we niet vaak, maar wat ons betreft mag dat best vaker zo gecombineerd worden!

Kopen?

Het optrekje heeft een woonoppervlakte van 186 m² met vier slaapkamers en twee badkamers. Het staat te koop voor €550.000 k.k. Nog een leuk detail: de woning heeft twee voordeuren. De reguliere voordeur, en een deur waarmee je meteen in de gewelfkelder komt. Leuk! Bekijkt voor de rest van de foto’s vooral de Funda-pagina even.

Ook mooi:

Altijd al willen wonen in een fantastische kerk – ja, echt – met een onwijs moderne inrichting? Of ga je liever voor een monumentaal huis in Utrecht?

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit herenhuis heeft nog een oude gewelfkelder
Sluiten