Funda finds: een kijkje in het schattigste huis van Haarlem

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag nemen we een kijkje in een intens schattig huis in Haarlem, met een indrukwekkend landelijk interieur.

De woning ligt midden in het historische centrum van Haarlem, maar is wel gelegen aan een rustige weg. We dromen nu al helemaal weg bij de zonnige binnentuin, die kan kan bereiken via een oude toegangspoort.

funda haarlem
funda haarlem

Al aan de buitenkant van het huis zie je dat het om een bijzondere woning gaat. Dat klopt ook, want het is een 17e eeuws Rijksmonument. Het woonhuis heeft nog veel originele details, hoge plafonds en ontzettend veel grote ramen. Zucht, dit klinkt als een droom. Ga je mee naar binnen?

funda haarlem

Eenmaal binnen valt meteen het landelijke interieur in het huis op. Verschillende stoelen om de eettafel, zachte kleedjes, een prachtige oude buffetkast en een stoere visgraatvloer. Alles klopt in dit huis, om nog maar te zwijgen over de industriële wand. Juist dit element zorgt ervoor dat we eetkamer ontzettend veel sfeer krijgt.

funda haarlem
funda haarlem

Een lichte keuken vól leuke details

Maar ook de extreem lichte keuken (kijk naar dat natuurlijke licht, heerlijk!) viel ons meteen op. De robuuste oven steelt de show in de keuken, helemaal in combinatie met het marmeren aanrechtblad én de backsplash. Enne, als wij ook zo veel messen in de keuken zouden hebben, dan zouden we ze zéker ook zo tentoon stellen.

funda haarlem
funda haarlem

De kleine, maar gezellige woonkamer heeft ineens een hele andere sfeer door het drukke botanische behang. Deze kamer komt hierdoor veel moderner over. We zien onszelf hier al helemaal zitten ‘s avonds, met een een heerlijk wijntje en knisperend haardvuur op de achtergrond.

funda haarlem

Wanneer we naar de badkamer kijken, komt die landelijke stijl wel weer naar voren. Dit komt niet alleen door de oude houten balken bij het plafond, maar ook door het houten trappetje dat als decoratie item gebruikt wordt. Een handige én stijlvolle manier om de handdoeken weer droog te laten worden.

En zie je de kraan boven de (marmeren!) wasbak? Hier is lekker eigenwijs voor goud gekozen. Dit straalt meteen luxe uit in de verder lichte badkamer. Zie jij jezelf hier ook wel in bad gaan? Het huis staat voor € 1.195.000 k.k. op Funda. Even sparen, maar daar krijg je dan wel 3 woonlagen en 174 m² voor. Oh, en een prachtige zonnige tuin van maar liefst 150 m². En dat in het centrum van Haarlem. Willen wij ook wel.

Meer leuks op Funda

funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een kijkje in het schattigste huis van Haarlem
Sluiten