Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 29 okt 2019

Funda finds: het kleurenpalet van dit huis in Haarlem is fantastisch

Ja, je leest het goed: onze populaire rubriek Funda finds is terug! Na een korte stop kijken wij weer wekelijks binnen bij de mooiste huizen door heel Nederland. Funda’en is namelijk het favoriete werkwoord op de Roomed redactie. We blazen deze rubriek nieuw leven in met een prachtig huis in Haarlem.

We kunnen je alvast één ding verklappen: alle kamers in dit huis hebben een goed uitgedacht kleurenpalet waar we heel veel inspiratie uit kunnen halen. Kijk je mee?

Funda Haarlem
Bron: Mooijekind Vleut
Funda Haarlem
Bron: Mooijekind Vleut

Vintage door blauw en hout te combineren

In de woonkamer is de denim blauwe muur natuurlijk dé eyecatcher van de ruimte. Deze rijke, diepe kleur blauw wordt afgewisseld met vintage houten kastjes, lichte meubels en een lichte vloer. Een goed keuze, want met een donkere vloer was de kamer waarschijnlijk erg donker uit de verf gekomen.

We missen nog wél wat kamerplanten in de ruimte. De grote geldboom steelt natuurlijk de show, maar verder zouden een paar van deze retro kamerplanten niet misstaan.

Enne pssst, benieuwd welke ruimte je aan het eind van de trap tegenkomt? Dat is een heuse wijnkelder!

Funda Haarlem
Bron: Mooijekind Vleut

Van het kleurenpalet in deze zitkamer worden we heel gelukkig. Het doet ons een beetje denken aan een droomwereld. Lichtblauwe tinten worden in één adem afgewisseld met aardse bruintinten.

Wat ons betreft is het kleed overigens echt een winnaar van de kamer: deze donkerblauwe eyecatcher verwijs qua kleur natuurlijk naar de woonkamer, maar het kleed doet in deze kamer lekker z’n eigen ding.

Funda Haarlem
Bron: Mooijekind Vleut

Nog zo’n rijke kleur verf vinden we in deze kamer, die hoogstwaarschijnlijk voor muziekkamer door moet gaan. Het grijsgroene op de muur wordt extra versterkt doordat de kozijnen en plinten nét een tikkie donkerder zijn.

Het was trouwens een hele goede keuze om een IXXI met flamingo print juist op deze muur te hangen. Het roze van de flamingo en het groene van de muur staan stiekem toch wel heel lekker bij elkaar.

Interesse in dit huis op Funda?

Dit huis aan de Lange Wijngaardstraat 28A in Haarlem wordt verkocht via Mooijekind Vleut makelaars voor een vraagprijs van € 675.000,- k.k. Meer informatie vind je op Funda.

Binnenkijken in andere mooie appartementen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Funda finds: het kleurenpalet van dit huis in Haarlem is fantastisch
Sluiten