Funda finds: in dit grachtenpand in Delft stelen kleurrijke statement-meubels de show

Ooit felblauwe stoelen of paarse gordijnen overwogen? Waarschijnlijk niet, maar als je huis heel modern en strak is, is het júist goed om het wat speelser te maken met kleurrijke statement-meubels. Of schilderijen, wat jij wilt.

En hoewel sommige ruimtes in dit grachtenpand in Delft me nét iets te veel aan een combinatie tussen een vergaderruimte en tandartspraktijk doen denken, geeft het op dat vlak wel het goede voorbeeld. Yay voor kleur!

Funda finds kleurrijke statement-meubels 2
Funda finds kleurrijke statement-meubels 3

Statement-meubels in primaire kleuren

De combinatie van de zwarte fauteuils en rode bank doet het bijvoorbeeld heel goed. Rood is kleurrijk, maar toch modern. De design-zithoek wordt helemaal afgemaakt door de glazen tafels. Nadeel is dat je ze vaak moet schoonmaken (vergelijk het met witte kledingstukken), maar het staat heel strak. Wel een tipje voor de bewoners (en jou): volgende keer de snoeren bijvoorbeeld aan de bank vasttapen.

Funda finds kleurrijke statement-meubels 4
Funda finds kleurrijke statement-meubels 6

Vind je een rode bank toch wat gewaagd, dan kun je overigens ook voor felle schilderijen gaan. In de woonkamer zagen we al dat een schilderij in simpelweg één kleur (en wat reliëf) al werkt, in andere kamers is ook meer kleurvariatie in de kunst te zien. Zo kun je zelfs de ruimte bij je trap wat opfleuren!

Het geheim van het hele huis lijkt te bestaan uit primaire kleuren: blauw, rood en geel (oké, en de paarse gordijnen dan). Zoals Mondriaan al ontdekte: soms zijn primaire kleuren gewoon genoeg.

Funda finds kleurrijke statement-meubels 5

Uiteraard is het thema zelfs in de kinderkamer doorgevoerd – hoewel het dolfijnendekbed ook gewoon het resultaat kan zijn van het gedram dat 7-jarige kinderen zo goed kunnen vertonen in de IKEA.

Funda finds kleurrijke statement-meubels 7
Funda finds kleurrijke statement-meubels 8

Jacuzzi onder de sterren

De benedenverdieping van dit grachtenpand is al vrij licht, maar de bovenverdieping spant toch echt de kroon. Wie niet bang is om stiekem begluurd te worden vanuit een helikopter of luchtballon, kan plaatsnemen in de jacuzzi onder een groot glazen raam. En dat allemaal voor maar € 1.695.000 k.k.

Meer toffe Funda finds

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: in dit grachtenpand in Delft stelen kleurrijke statement-meubels de show
Sluiten