Funda finds: een supertof modern bovenhuis met Jugendstil elementen

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Zoals deze moderne bovenwoning in Utrecht uit 1908, met originele Jugendstil elementen. 

Dit huis staat in de wijk Wittevrouwen in Utrecht en barst van de Jugendstil elementen. Maar wacht even: wat ís Jugendstil ook alweer? Het is een kunststroming, ook wel bekend als art nouveau, die tussen 1890 en 1914 in opkomst was in Europa.

Glas in lood schuifdeuren
Jugendstil plafond met ornamenten

In deze Utrechtse bovenwoning zie je die stijl vooral terug in de glas in lood suitedeuren en de hoge plafonds met ornamenten. Het pand is niet voor niets opgenomen in de gemeentelijke monumentenlijst van Utrecht.

Lamp met koperen binnenkant
Leeshoekje

We zijn weg van de donkere lamp met koperen binnenkant boven de eettafel. Ook heel tof is het leeshoekje dat tussen de eetkamer en keuken in is gemaakt. Met grote ramen die helemaal open kunnen bij warm weer. Hier zien we onszelf al een wijntje drinken met een goed boek!

Ook bijzonder is de erker aan de voorkant van het pand. In combinatie met de kleuren van de gevels in deze straat, heeft het rijtje wel wat weg van een wijk in San Francisco!

Jugendstil
Jugendstil

Verliefd op dit deze bovenwoning?

Dit bovenhuis in Utrecht staat te koop voor € 725.000 k.k. Het heeft 140 m² en is 13 meter diep en 5.76 breed. Meer informatie en foto’s vind je op Funda.

Meer Funda finds:

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een supertof modern bovenhuis met Jugendstil elementen
Sluiten