Funda finds: een kijkje in het duurste huis van Rotterdam

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Architectuurliefhebbers opgelet: vandaag nemen we een kijkje in het duurste huis van Rotterdam.

Voor bijna 5 miljoen euro koop je dit prachtige huis, die al net zo bijzonder is aan de binnenkant als aan de buitenkant.

duurste huis in Rotterdam op Funda

Het duurste huis in Rotterdam op Funda

Het eerste wat ons opvalt aan het duurste huis in Rotterdam zijn natuurlijk het bijzondere dak én de vele ramen. De villa is ontworpen door één van de bekendste architecten uit Nederland, Erick van Egeraat. Hij won al meerdere internatiationale architectuurprijzen en als we deze beauty zien snappen we waarom.

Ramen, ramen en nog meer ramen

Wauw, voor die prachtige ramenwand zouden we binnen no time tekenen. De ramen zijn doorgetrokken van de vloer tot aan het plafond, waardoor er een zee aan zonlicht binnenkomt. De villa ligt aan de rand van Rotterdam, waardoor je dicht bij de stad zit, maar toch genoeg groen hebt om op uit te kijken.

Het hoge plafond zorgt voor een nog grootser gevoel als we deze woonkamer bekijken. Maar het wordt nergens té, de woning blijft altijd elegant. Dat komt omdat er veel aan de inrichting wit is gehouden, met uitzondering van een paar kleuraccenten.

Bijzonder aan de woonverdieping zijn de schuifdeuren die je helemaal open kunt schuiven. Hierdoor krijg je een heel open en vrij gevoel en voelt het huis nog ruimtelijker aan. Foodies worden onwijs blij van deze keuken. De langwerpige keuken heeft een kookeiland met een aanrechtblad for miles.

Oase van rust

Op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers te vinden met elk een badkamer. Ook hier legt het interieur de focus vooral op de architectuur. De kleurkeuzes bestaan hier weer uit voornamelijk wit en beige, in combinatie met hout. Veel tierelantijntjes tref je in dit huis niet aan, waardoor alles een rustgevend geheel wordt.

Nog niet zen genoeg? Dan loop je toch even naar de onderverdieping waar een heuse spa te vinden is met sauna en een Turks stoombad. De ligstoelen buiten de sauna maken het plaatje helemaal af.

Het duurste huis van Rotterdam staat te koop voor € 4.700.000 k.k. Heb je gespaard of wil je gewoon stiekem nog meer foto’s van dit elegante huis zien? Neem dan een kijkje op Funda.

Fan van luxe huizen?

Reageer op artikel:
Funda finds: een kijkje in het duurste huis van Rotterdam
Sluiten