Funda finds: in dit eclectische interieur hangt zelfs een giraffe in de gang

Van de klassieke witte gang (met een giraffe erin!) en een muur die één groot schilderij is, tot Oosterse tegeltjes in badkamer, keuken en sportschool (!), een houten kamer in blokhutsfeer en ergens anders nog een knalroze bed: dit huis in Delft is zo’n beetje waarvoor het woord ‘eclectisch’ uitgevonden is.

Dat kun je mooi vinden of spuuglelijk, maar het is hoe dan ook best wel cool. We geven je graag een rondleiding door dit eclectische interieur op Funda!

Funda finds Delft 2
Funda finds Delft 3
Funda finds Delft 4

Huis uit de Gouden Eeuw

Het monumentale huis is gebouwd in 1653, toen de Nederlandse handel de wereld domineerde en de schilderkunst floreerde. Dat moeten we eer aandoen, zullen de bewoners gedacht hebben toen ze één van hun muren lieten omtoveren in een gigantisch schilderij. Ook de witte gang oogt vrij klassiek.

En die giraffe in de gang, tja… die doet vast denken aan onze handel met Afrika, toch? Toch? (Antwoord: nee. Maar is hij is wel tof.)

Funda finds Delft 5
Funda finds Delft 6
Funda finds Delft 7
Funda finds Delft 8

Innerlijke millennial

Nee, deze foto’s zijn niet gemaakt in heel ander huis: de bewoners moesten gewoon ook hun innerlijke, reislustige millennial ergens kwijt. In andere kamers vind je daarom een rode koelkast, een oerwoud-achtige plant en flink wat abstracte schilderijen. Zelfs de kinderkamer (die met dat knalroze bed) is gedecoreerd met een exotische nepleguaan. Hopen we.

Funda finds Delft 9
Funda finds Delft 10
Funda finds Delft 11
Funda finds Delft 12

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het douchegordijn dat hoogstwaarschijnlijk niet bereikt wat het doel is (maar wél heel leuk is) en de bohemian tegeltjes die je overal door het huis terugvindt – alsof er nog is geprobeerd om een soort blauw-geruite lijn aan te brengen in het geheel. Is niet gelukt, maar dat is helemaal niet erg. Waarom kiezen als je huis groot genoeg is om alles te mixen?

Voor de geïnteresseerden: dit eclectische interieur is te vinden in aan de gracht in Delft (is weer eens wat anders dan de Amsterdamse grachten). Voor slechts € 2.495.000 k.k. is het pand van jou. Koopje!

Meer fascinerende Funda finds:

Fund

Reageer op artikel:
Funda finds: in dit eclectische interieur hangt zelfs een giraffe in de gang
Sluiten