Funda finds: dit huis in Breda heeft een gigantische, dromerige tuin – én een zwarte keuken

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. En de Engelse tuin van dit huis in Breda valt zéker in die ‘mooi’-categorie.

Als klap op de vuurpijl is trouwens niet alleen de tuin enorm, maar is het interieur ook nog eens geweldig. Als je wilt, kun je een deel van het huis zelfs als B&B verhuren (zoals nu wordt gedaan).

Afbeelding van huis in Breda zwarte keuken 1
Afbeelding van huis in Breda zwarte keuken 2

Pretty! Een zwarte keuken met visgraattegels

Onze favoriete ruimte in het huis is waarschijnlijk de keuken. Die is lekker modern door de combinatie van zwarte kastjes en witte visgraattegels tegen de wand – maar juist ook knus en landelijk doordat de kastjes van hout zijn, en door de hout met rieten stoelen. Love it!

De krukjes rond de tafel zijn misschien niet heel ergonomisch verantwoord, maar staan wel gezellig in combinatie met de stoelen.

LEES OOK: De landelijke zwarte keuken steelt de show in dit prachtige appartement

Afbeelding van huis in Breda woonkamer
Afbeelding van huis in Breda eettafel

Eerlijk is eerlijk, we kunnen uit de foto’s niet precies opmaken waar bovenstaande tafel zich precies bevindt, maar weten wél dat we die ook af en toe als eettafel zouden gebruiken. De zwarte tafels en stoelen past immers perfect bij de zwarte keuken waar je je maaltijd hebt gekookt, toch?

De zwart-witte kunst maakt het helemaal af. Die is ook tof omdat de lijsten op een plank zijn neergezet in plaats van opgehangen als gallery wall, waardoor ze deels kunnen overlappen. Dat is vooral mooi als je een mix van grote en kleine lijsten neerzet, zoals ook hier is gedaan.

Afbeelding van huis in Breda home office

En hoe leuk is deze muur? Toegegeven, we zouden misschien nog liever op de enorme tuin uitkijken tijdens het werken om inspiratie op te doen (en die tuin maximaal te benutten). Maar dit leuke visgraat-achtige behang is zeker een goede tweede.

LEES OOK: Mooi én comfortabel: let hierop bij het inrichten van je home office

Afbeelding van huis in Breda badkamer
Afbeelding van huis in Breda slaapkamer

Laat Funda je carrièreswitch bepalen: run je eigen B&B!

Ben je je baan zat? Ga in plaats daarvan bedden opmaken, English breakfasts verzorgen en met gasten kletsen! De voormalige kippenschuur is namelijk verbouwd tot een B&B voor extra inkomsten. Als dat altijd al je droom is geweest, zouden we zeggen: grijp je kans.

Toch liever ander werk doen, dan kun je ook gewoon gebruikmaken van de kantoorruimte en het atelier die ook aanwezig zijn.

Afbeelding van huis in Breda op Funda druivenkas 1
Afbeelding van huis in Breda op Funda druivenkas 2

Vanuit zowel het huis als de B&B kun je de 36 meter lange druivenkas bereiken, inclusief meer dan 100 jaar oude druivenranken. De kas heeft naast een authentieke tegelvloer een heleboel fijne zitplekken, van rieten bankjes tot comfortabele hangstoelen.

Als het in de winter te koud is om echt buiten te zitten, kun je op deze plek dus prima alsnog een buiten-gevoel ervaren.

Afbeelding van huis in Breda druivenkas 3
Afbeelding van huis in Breda op Funda 2

De ultieme dromerige tuin

En dan nu the moment you’ve all been waiting for: de tuin! De stadsboerderij op Funda is omgeven door gazons en bloemen, slingerpaadjes, een prieeltje en waterput, fruitbomen en noem zo maar op. Een Engelse tuin in optima forma, hoewel er naast de druivenkas ook een Japanse tuin ligt.

Afbeelding van huis in Breda op Funda tuin 1
Afbeelding van huis in Breda op Funda tuin 2

Zeg nou zelf, hier wil je toch wonen? Als je even klaar bent met de hangmat, verhuis je gewoon naar de veranda van je tuinhuisje, om vervolgens te verplaatsen naar een bankje. Van deze tuin krijg je nooit genoeg.

LEES OOK: 4 tips om een kleine tuin efficiënt in te delen, waardoor je tuin zelfs groter lijkt

Afbeelding van huis in Breda op Funda tuin 3

Geïnteresseerd? Je koopt de stadsboerderij voor € 920.000 k.k. via Funda.

Meer mooie Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit huis in Breda heeft een gigantische, dromerige tuin – én een zwarte keuken
Sluiten