Funda finds: deze monumentale woning mét industriële details in Utrecht wil je

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze week vonden we bijvoorbeeld dit monumentale pareltje in de binnenstad van Utrecht, dat niet alleen een middeleeuws achterhuis maar óók toffe industriële details heeft.

En o ja: het heeft nog leuke doorkijkjes ook.

Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 2
Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 3

Een bijzondere entree

Het begint al bij de entree: je komt niet zomaar binnen door de voordeur, maar via een ‘eeuwenoude’ poort aan de zijkant – een soort persoonlijk steegje voor Instagram-foto’s waarop je net kunt doen alsof je weer een oud Frans stadje hebt bezocht. Tenzij je er gewoon mee wilt pronken dat jij zelf zo’n tof stukje Utrecht in bezit hebt, natuurlijk.

Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 4
Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 5
Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 6

De woonkamer is heel ruim en lekker licht, met grote ramen en witte muren. Maar het allerleukste? Er is een soort open keuken, waar je zo in kunt kijken (of klimmen) via een doorkijkje in de muur. Geef toe, zou het niet een geweldig restaurantgevoel geven om je maaltijd gewoon zo door de muur op tafel te kunnen zetten? Bestelling nummer vier, komt u maar.

Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 7

De keuken zelf mag er trouwens ook best zijn. Die grenst namelijk aan een patio, waar je in de zomer heerlijk kunt barbecueën – en dat voor een woning midden in de stad. Je kunt er trouwens ook ontbijten, lunchen, thuiswerken en noem zo maar op. Tipje van ons: misschien wel even wat planten neerzetten voor meer tuingevoel.

Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 8
Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 9
Afbeelding van monumentale woning in Utrecht 10

Industriële details in de slaapkamer

Je gaat naar boven via een trap van zwart staal, die qua industriële stijl mooi past bij de bakstenen muur in de slaapkamer. Toch wordt die ruwheid wat verzacht door de rest van de kamer, met de witte muur en natuurlijk mooie groene balken aan het plafond. Die kun je zelf natuurlijk een andere kleur verven, maar wist je dat groen juist een heel goede kleur is in de slaapkamer?

Afbeelding van monumentale woning in Utrecht op Funda 11

Nog een verdieping hoger zijn de balken overigens wel van bruin hout, en ook die voegen heel veel toe aan de kamer. Ze laten zich immers prima combineren met bruine of beige kleuren in de slaapkamer, maar juist ook met kleuraccenten. En telkens als je op bed neerploft, zul je eraan herinnerd worden wat een tof huis je hebt gekocht.

Je koopt dit prachtige stulpje voor € 725.000 k.k. via Funda.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze monumentale woning mét industriële details in Utrecht wil je
Sluiten