Funda finds: dit chique huis met veel bruin en hout ligt vlak bij het Vondelpark

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit huis is bijvoorbeeld dé droom voor iedereen die graag in Amsterdam wil wonen.

Het ligt namelijk in de chique Concertgebouwbuurt, op loopafstand van het Museumplein. Op zaterdag kun je etalageshoppen in de P.C. Hooftstraat, op zondag fietsen door het Vondelpark (en proberen geen hardlopers aan te rijden). En o ja, het in 1918 gebouwde huis is ook nog eens prachtig van binnen.

Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 2
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 3
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 4

Een huis vol hout

In het interieur is gebruik gemaakt van veel hout en andere natuurlijke patronen: wat dacht je van de poef met het steen-achtige patroontje die als tafel wordt gebruikt, en de kussens met een opdruk die zo een doorsnede van de aarde zou kunnen zijn? We zijn ook fan van de fauteuil waarvan de achterkant uit prachtig hout bestaat.

Bij zo’n woonkamer hoort natuurlijk ook een open haard, en die is er ook – en wat voor één! De bio-ethanol haard heeft een echte design-uitstraling door het parelmoer eromheen en maakt het lounge-gedeelte helemaal af.

Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 6
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 7
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 8

Daaraan grenst de prachtige in Italiaans marmer uitgevoerde keuken en bijbehorende eetkamer. Licht hout wordt afgewisseld met grijs en zwart, en als pronkstukken zijn er een fantastische moderne lamp boven de eettafel en een wederom marmeren kunststuk op tafel toegevoegd.

Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 5

Ook fijn: de keuken en eetkamer liggen bij de 3,6 meter hoge (!) glazen pui die toegang geeft tot de tuin. In de zomer sla je gewoon de deuren open en kun je van je diner genieten met een briesje en het geluid van de vogels (ja, die zijn er ook in Amsterdam – en niet alleen duiven).

Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 9
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 10

Wereldse werkkamer

Aan de andere kant van het zitgedeelte vind je op een verhoging ook een plek waar je geweldig kunt werken. Door het enorme vloerkleed, de bruine kast op hoge poten en natuurlijk de enorme plant in de hoek, heeft die een beetje een wereldse uitstraling. Maar omdat er verder geen overbodige meubels zijn toegevoegd, is het toch de rustige omgeving waar je goed productief in kunt zijn!

Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 11
Afbeelding van een huis vol hout in Amsterdam op Funda 12

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers en maar liefst drie badkamers, die net iets anders zijn, maar allemaal even prachtig. Ook hier worden wit en grijs marmer gecombineerd met zowel zwart, wit als natuurlijk hout. En licht, veel licht.

Zeg nou zelf, je zou hier toch zo in willen trekken? En voor wie daar nou echt serieus over is (en de loterij heeft gewonnen): je koopt dit paleisje voor een luttele € 2.580.000 k.k. op Funda.

Meer Funda finds in Amsterdam:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit chique huis met veel bruin en hout ligt vlak bij het Vondelpark
Sluiten