Funda finds: een klassiek huis met industriële stalen deuren

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit monumentale pand in Bunschoten-Spakenburg is bijvoorbeeld een mix van klassieke vormen en meubels én industriële bakstenen muren en stalen deuren.

Het is namelijk helemaal gerenoveerd, maar heeft ook de originele details behouden. Oh, how we love eclectisch.

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 2

Als je de hal binnenloopt zie je de combinatie meteen: aan de zijkanten witte muren met de traditionele krullerige vormen in het hout, maar ook gedeelten met rauwe, industriële bakstenen muren. De deur naar de woonkamer bestaat uit glas en zwart staal, wat het plaatje compleet maakt.

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 3
Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 4

Tof: een groene muur in de woonkamer

De woonkamer is, op de wederom industriële raamkozijnen na, dan weer vooral klassiek knus. De fauteuils en leren bank zien eruit alsof je er zó in kunt ploffen voor een avondje Netflixen met een biertje erbij. Of twee.De groene muur zorgt er echter voor dat er geen smoezelige te-lang-in-een-café-gezeten-sfeer hangt, maar dat het toch hartstikke Instagram-waardig blijft.

En o ja, dan zijn er nog de opgezette herten voor een extra rijkeluisgevoel – maar we weten nog niet of we daar ook fan van zijn.

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 5

Nog een extra klassieke touch: een oude piano! Om al je roaring twenties-verkleedpartijtjes voor vrienden te begeleiden met muziek. Of gewoon, omdat je niet kunt spelen maar het wel mooi is (en je toch het geld hebt).

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 6

In het eetgedeelte komt de moderne (hipster) stijl weer een beetje meer terug, vooral in de vorm van de grote zwarte lamp. Die past goed bij de stoelpoten, die een beetje van hetzelfde materiaal zijn.

De verschillende soorten stoelen geven trouwens het idee dat ze met zorg zijn uitgezocht in een vintage- of kringloopwinkel. Dat maakt dat deze hoek echt sfeer heeft. Helpt natuurlijk ook dat het een ronde tafel is in plaats van een rechthoekige; dat ziet er toch altijd net iets gezelliger uit.

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 7
Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 8

Meer licht met een vloer van wit hout

Waar de benedenverdieping een knus, ietwat ouderwets gevoel geeft door de vloer van donker hout, zorgt wit hout er op de bovenste verdiepingen voor dat de kamers juist heel ruim en licht lijken – de vloer reflecteert immers de zon die door de ramen naar binnen schijnt. De witte vloer combineert ook nog eens heel mooi met de stukjes baksteen die we terugzien in de hal, en de houten details in de slaapkamer.

Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 9
Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 10
Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 11
Afbeelding van monumentaal huis in Bunschoten-Spakenburg op Funda 12

Ook in de kinderkamers zorgt een witte vloer voor een opgeruimde sfeer, maar wel op een heel andere manier in elke kamer. Gecombineerd met oudroze gordijnen, het bed van witte spijlen en een bloemetjesdekbed is de vloer heel romantisch, met een donkerblauwe muur en streepjeskussens is het juist meer een sailor style. Da’s weer heel wat anders dan de vrij donkere woonkamer!

Zie jij dit huis wel zitten? Het staat voor € 1.150.000 k.k. te koop op Funda.

Meer toffe Funda finds

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een klassiek huis met industriële stalen deuren
Sluiten