Funda finds: hoe een volledig blauwe woonkamer toch heel stijlvol kan zijn

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen.

Dit huis in Den Haag is zowel bizar als mooi: een volledig blauwe woonkamer klinkt intens, maar is in dit huis opvallend mooi.

Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 2
Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 3
Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 4

Een (Delfts) blauwe woonkamer

Is blauw je lievelingskleur? Dan kijk je hier vast je ogen uit. Niet alleen is de muur een prachtige kleur zachtblauw geschilderd; de banken, kussen, lampen, decoratieborden en zelfs bloemen zijn dezelfde kleur. Dat klinkt heftiger dan het is: door de zachte kleur en de toevoeging van wit, blijft het eigenlijk juist heel rustig.

Een mooi contrast wordt ook gecreëerd door bijvoorbeeld de gele zonnebloemen op het schilderij, en natuurlijk de grote groene plant. Door de onderbreking van het blauw, wordt dat juist nog sterker.

Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 5
Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 6

Geen fan van lichtblauw? Dan kun je altijd nog in één van de andere twee zitgedeeltes terecht. Voor de eerste is duidelijk het thema rood gekozen – let vooral ook even op de combinatie van het rood met de okergele kussens – en de derde geeft je vooral het gevoel alsof je net wat konijntjes hebt geschoten. Of de beer die op de grond ligt. (Het moge duidelijk zijn dat wij ons liever in de blauwe of rode kamer zouden bevinden.)

Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 7
Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 8
Foto van huis op Funda met blauwe woonkamer 9

Twee stijlen combineren

Die twee verschillende stijlen zien we ook terug in de slaapkamer. Waar de één wederom blauwe muren en een blauw tapijt combineert met veel wit, bestaat de andere uit beige kleuren met veel hout. Het is bijna alsof er twee verschillende gezinnen in het huis wonen, met een compleet andere stijl.

Als jij beide stijlen echter ook mooi vindt, kun je het huis voor € 779.000 k.k. kopen via Funda. Of gewoon je eigen woonkamer blauw verven, natuurlijk.

Meer Funda finds

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: hoe een volledig blauwe woonkamer toch heel stijlvol kan zijn
Sluiten