Funda finds: deze woonboot in Amsterdam heeft een wel heel bijzondere vorm

Op de Roomed-redactie is het meest gebruikte werkwoord ongetwijfeld Funda’en. Betekenis: ongegeneerd huizen bekijken op onze favoriete website. De mooiste, duurste en meest bijzondere huizen delen we maar al te graag met jullie. De Funda Finds van deze week ligt aan het Amstelveld in Amsterdam – ligt, ja, want het is een heuse woonboot.

Altijd al gedroomd van een woonboot binnen de grachtengordel? Dan is dit je kans!

Afbeelding woonboot Amsterdam op Funda 2
Bron: Funda

Een bijzondere woonboot

Maar dit is geen woonboot zoals je je die voorstelt: hij mag dan op het water liggen, maar daar stopt de vergelijking ook wel zo’n beetje. Dit exemplaar is ontworpen door Thijmen Ploeg en pas vorig jaar gebouwd. De buitenkant is van oranjebruin staal en de boot heeft boogramen aan weerszijden, normale ramen aan de waterkant én nog een rond raam bovenop.

Ook het dak is niet plat; dat doet eerder denken aan een kameel met oneven bulten. Het is trouwens wel volledig beloopbaar, en je mag er zelfs vaste meubels op plaatsen. Een betere locatie voor een ontbijtje in de zon is er niet.

Afbeelding woonboot Amsterdam op Funda 3
Bron: Funda
Afbeelding woonkamer in woonboot 1

Bron:Afbeelding woonkamer in woonboot 2

Bron:De inrichting is nu nog wat minimalistisch, want niet alles in de woonboot is al gebouwd. Maar we zien nu al de potentie van deze hoek die de woonkamer moet worden, met niet alleen licht van de achter- en zijkant, maar óók van boven. Vooral lichte, moderne meubels komen hier goed tot hun recht.

Ook heel tof: de deur waardoor je binnenkomt doet vanbuiten een beetje denken aan een onderzeeër en is vanbinnen gemaakt van industrieel staal. De groene kleur brengt automatisch een beetje extra vrolijkheid in de woonboot.

Afbeelding eetkamer in woonboot 1
Bron: Funda

Slapen aan het water

He andere uiteinde is tijdelijk de plek van een eettafel, maar wordt uiteindelijk een slaapkamer. Hoe tof is het om vanuit je bed zowel op het levendige Amstelveld als over het water uit te kunnen kijken?

De slaap- en eetkamer worden weliswaar klein maar fijn, maar met lekker weer wil je waarschijnlijk toch op je eigen kadeterrasje zitten om een beetje toeristen te kijken. Of op dat dak, dus.

Afbeelding eetkamer in woonboot 2
Bron: Funda

Tussen de slaap- en woonkamer in worden trouwens nog een badkamer en keuken gebouwd; alle tekeningen daarvoor vind je op Funda.

Wij zijn fan van deze toffe design-woonboot! Mocht je interesse hebben: voor € 675.000 is ‘ie van jou.

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze woonboot in Amsterdam heeft een wel heel bijzondere vorm
Sluiten